Συνεδρίασε την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας την Δευτέρα και μεταξύ άλλων συζητήθηκε η αναστολή του παιδικού σταθμού Παιδόπολης. Ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης ανέφερε ότι έχουν μειωθεί τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτόν τον σταθμό.

“Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. το βράδυ της Δευτέρας συζητήσαμε διάφορα θέματα, ένα εξ αυτών μάλιστα ήταν και το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.

Πάρθηκε μια απόφαση από το Νομικό Πρόσωπο που είναι άλλωστε και ο φορέας των παιδικών σταθμών για αναστολή παιδικού σταθμού στην Παιδόπολη και στον Άγιο Λουκά εκεί η περιοχή φαίνεται ότι έχει πλέον λιγότερα παιδιά!

Μεγάλος προβληματισμός γενικότερα γιατί έχουν μειωθεί τα νήπια. Αφενός λόγω της υπογεννητικότητας, αφετέρου λόγω αλλαγής του παιδαγωγικού μας συστήματος όπου όλοι γνωρίζουν ότι τα παιδιά που είναι ηλικίας 4 -5 ετών πλέον πηγαίνουν στα προνήπια στο σχολείο όμως. Άρα έχει μειωθεί ο αριθμός των εγγραφών αφού χάθηκε μια χρονιά!

Με την πράξη αυτή όμως θα αυξηθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης παιδιών από 480 σε 540 παιδιά. Με την αναπροσαρμογή θα έχουμε μια αλλαγή. Τα παιδιά που είναι όμως από την περιοχή του Αγίου Λουκά και που εξυπηρετούνται από αυτό τον σταθμό είναι μόλις πέντε!

Τα υπόλοιπα είναι από άλλες περιοχές και πηγαίνουν εκεί γιατί βοηθά αυτό τους γονείς τους” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ΑΥΞΗΣΗ

Ο ίδιος βέβαια ευχήθηκε στην συνέχεια να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών γιατί έτσι θα επανέλθουν όλα στα προ ετών νούμερα. “Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας και αυτό το ξέρουμε όλοι.

Άρα πρέπει να γίνουν ενέργειες από το κράτος. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας. Η τάση είναι αυτή. Σήμερα ένα ζευγάρι μετά βίας κάνει 2 παιδιά. Ο μέσος όρος παιδιών ανά οικογένεια είναι 1.2 Μιλάμε για ένα θέμα ως χώρα πια αφού ο πληθυσμός της Ελλάδος μειώνεται και αυτό θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις. Πάμε λοιπόν στην συνέχεια μας” τόνισε με έμφαση.

Προηγούμενο άρθροΜνήμες και συγκίνηση στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Χρυσούπολη
Επόμενο άρθροΜακάριος: Παραμένει σε λειτουργία το τμήμα Φυσικής στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας