Ιδιαίτερα επιτυχημένοι ήταν τουριστικά οι μήνες του Ιουλίου και Αυγούστου για τον Νομό Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη και για τον Σεπτέμβριο υπάρχουν πολλές κρατήσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το Μάιο και τον Ιούνιο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την τεράστια αύξηση αυτού του τουριστικού ρεύματος που είχαμε στην ΠΕ Καβάλας και Θάσου. Τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα και για το Σεπτέμβριο, με τις κρατήσεις στο νησί αλλά και τις δυτικές ακτές του νομού παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η Καβάλα και η Θάσος αποκτούν ισχυρό brand name για τα επόμενα χρόνια στον τουριστικό χάρτη των βαλκανικών χωρών αλλά κι αυτών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Μεθοδευμένα, στοχευμένα και συντεταγμένα η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προβάλλουν ακόμη περισσότερο τις ομορφιές της περιοχής μας».

ΠΡΟΒΟΛΗ

Πρόσθεσε ότι «μόλις διαπιστώσαμε ότι θα γίνονται κανονικά οι διελεύσεις από τους μεθοριακούς σταθμούς και οι πτήσεις ξεκινήσαμε την προβολή της περιοχής μας στα εγχώρια και τα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την ερχόμενη εβδομάδα η Καβάλα και η Θάσος θα προβάλλεται σε μεγάλα περιοδικά στην Αθήνα και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διότι μας ενδιαφέρει ο εσωτερικός τουρισμός. Οι Έλληνες ταξιδεύουν πλέον και το Σεπτέμβριο όπως και οι Ευρωπαίοι. Επίσης, θα δημιουργήσουμε δύο βιντεάκια για την Καβάλα, το Παγγαίο και τη Θάσο για να παίζουν σε μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα υπάρχει αποτύπωμα σε χώρες των Βαλκανίων και ένα φωτογραφικό αποτύπωμα του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της ΠΕ Καβάλας.

Για μας ο τουρισμός είναι ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης, μαζί με τον πρωτογενή τομέα. Γι’ αυτό και προσπαθούμε στοχευμένα να αναδείξουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας».

ΔΙΟΔΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Τέλος, για τα διόδια στον Άγιο Ανδρέα είπε ότι «είναι ένα θέμα που το αναδείξαμε με τις επιστολές και τις διαμαρτυρίες μας. Ήμουν ο πρώτος ως θεσμός που το ανέδειξα. Προχθές πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεσή μας για τα συγκεκριμένα διόδια στο σημείο που έχουν κατασκευαστεί και δημιουργούν τεράστια προβλήματα με ουρές και ταλαιπωρία αλλά και ασφάλειας. Έχει γίνει κατανοητά απ’ όλους τα προβλήματα. Η Εγνατία Οδός έχει παραχωρηθεί στην ΕΤΕΡΝΑ για 35 χρόνια και εκεί πρέπει να πιέσουμε. Αυτό που ζητάμε είναι τους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει ελεύθερη διέλευση ή επανασχεδιασμός των διοδίων».

Προηγούμενο άρθροΚώστας Τσιτσιλικάκης: Το ΕΚΑΒ δουλεύει κάτω από το όριο ασφαλείας
Επόμενο άρθροΑντίθετος με την υποχρεωτικότητα ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Καβάλας