Η Αποκεντρωμένη δικαίωσε εν μέρει την προσφυγή της δημοτικής συμβούλου κ. Ιωσηφίδου για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την Ακτή της Καλαμίτσας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και πρώην δήμαρχος κ. Κωστής Σιμιτσής υπογράμμισε πως η ακτή ανήκει στην ΕΤΑΔ και επί Διοίκησης Εριφυλλίδη ενεγράφη στον Δήμο Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «θα απαντήσω ως γνώστης του θέματος και όχι εκ μέρους του δημάρχου. Άλλωστε η Καβάλα έχει δήμαρχο και κάνει καλά τη δουλειά του.

Κανείς στην Καβάλα δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ιδιοκτησία της ακτής ανήκει στον ΕΟΤ και το σημερινό του διάδοχο, την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Πάντα μιλάμε για δημόσιο τομέα και το κράτος κι όχι για ιδιωτικά ή άλλα πονηρά και ύποπτα συμφέροντα. Το κράτος μας δεν είναι ύποπτο συμφέρον. Κι ό,τι του ανήκει πρέπει να το σεβόμαστε, να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας.

Δεν ξέρω για ποιον λόγο το είχε κάνει αυτό ο Δήμος Καβάλας την περίοδο του Στάθη Εριφυλλίδη, είχε ζητήσει την εγγραφή του Δήμου Καβάλας ως ιδιοκτήτης στην ακτή Καλαμίτσας. Αυτό έγινε στο Κτηματολόγιο όταν ζητούσε να πάνε εκεί να εγγραφούν οι ιδιοκτήτες. Ο Δήμος Καβάλας δήλωσε και την ακτή Καλαμίτσας ανάμεσα στις άλλες ιδιοκτησίες. Άλλος μπορεί να πει ότι έγινε κατά λάθος κι άλλος ότι έγινε σωστά. Η ουσία είναι ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης, αντιλήφθηκε το σφάλμα, έκανε αγωγή εναντίον του Δήμου Καβάλας ζητώντας να αλλάξει η εγγραφή και να μπει η σωστή, ότι ιδιοκτήτρια είναι η ΕΤΑΔ».

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κάτι παράξενο ή παράλογο, κάθε μέρα στο δικαστήριο δικάζονται δεκάδες τέτοιες υποθέσεις αφού υπάρχουν εσφαλμένες κτηματολογικές εγγραφές, ακίνητα γράφτηκαν σε άλλο όνομα ή καλύπτουν το ένα το άλλο. Εδώ λοιπόν λύθηκε αυτή η υπόθεση πριν από ένα χρόνο και νομίζω ότι κανείς δεν αντιμετωπίζει ως κάτι παράξενο ότι αποκαθίσταται η νομική αλήθεια και το δημόσιο παίρνει την ιδιοκτησία που είχε ανέκαθεν. Ούτε μπορούσε να κατοχυρώσει ο Δήμος Καβάλας αυτήν την ιδιοκτησία, δεν μπορούσε να το παλέψει, όπως λένε διάφοροι ότι έπρεπε να διεκδικήσει και να παλέψει για τα συμφέροντά του.

Στο παλιό Νοσοκομείο δεν υπήρχε τίτλος ιδιοκτησίας αλλά υπήρχε νόμος που αναγνώριζε ιδιοκτήτη το Δήμο Καβάλας. Στην περίπτωση της Καλαμίτσας, όμως, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει νόμος που λέει ότι ανήκει στον ΕΟΤ. Και μάλιστα τα τελευταία χρόνια κανείς δεν αντιμετώπισε την Καλαμίτσα ως ιδιοκτησία του. Το 2016 με την προτροπή της δημάρχου κας Τσανάκα, το δημοτικό συμβούλιο πήρε μια απόφαση, τη 261/2016, με την οποία ζητούσαμε ομόφωνα πλην του κ. Ποτόλια, να παραχωρηθεί στο Δήμο Καβάλας η Καλαμίτσα. Αν, λοιπόν, είναι δικός μας ο Δήμος Καβάλας γιατί το ζητάμε; Πώς επιβλήθηκε πρόστιμο σε βάρος της ΕΤΑΔ για τις αυθαιρεσίες που έκανε εκεί;

Καμιά φορά η αντιπολίτευση, πρέπει να είναι προφανώς δυναμική και έντονη, αλλά δεν πρέπει να είναι παράλογη».

Προηγούμενο άρθροΠαροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος
Επόμενο άρθροΕξετάσεις θα διενεργηθούν και στο ΤΕΕ ΑΜ για άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος