Στις 6 μ.μ. θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Για το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA. Όπως είπε οκ. Μητσοτάκης, θα αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά, ότι ισχύει, συν 1.000 ευρώ, θα μειωθούν περαιτέρω οι εργοδοτικές εισφορές, θα σβηστεί το τέλος του επιτηδεύματος, οι έμμεσοι φόροι κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πέφτουν χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά. Επίσης μίλησε και για τον κατώτατο μισθό. Ο στόχος είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, σημείωσε.

Δημόσιο: Ποιες αλλαγές έρχονται στο μισθολόγιο

Σημειώνεται πως στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνεται και η δημιουργία νέου μισθολογίου στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Δηλαδή θα δοθούν αυξήσεις έως 100 ευρώ σε 650.000 δημοσίους υπαλλήλους, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά ύστερα από 14 χρόνια.

Για το θέμα αυτό μίλησε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως επεσήμανε, 900 εκατ. ευρώ θα είναι η συνολική ενίσχυση που θα δοθεί στους δημόσιους υπαλλήλους αφού στα 500 εκατ. ευρώ που θα εκταμιευθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πρέπει να προστεθεί το ποσό από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που αφορούν 600.000 δημοσίους υπαλλήλους και η αναπροσαρμογή του ειδικού μισθολογίου των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ με αύξηση του βασικού μισθού και του επιδόματος. Επίσης επισημαίνεται πως το μισθολόγιο αυτό θα αφορά τον δημόσιο τομέα αλλά και όλα τα Ειδικά Μισθολόγια δηλαδή τους ενστόλους, τους δικαστικούς και τους πανεπιστημιακούς κλπ.

Οι μισθοί στον Δημόσιο τομέα

Στο Δημόσιο ο πρώτος μεικτός μισθός για έναν:

υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι 780 ευρώ
υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι 858 ευρώ
υπάλληλο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είναι 1.037 ευρώ
για υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης είναι 1.092 ευρώ

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας πραγματοποιήθηκε χθες στην Καβάλα από το ΤΕΕ
Επόμενο άρθροΥπογράφηκε η ΚΥΑ ξεκινούν αύριο οι καταβολές της αποζημίωσης de minimis – Με την παρέμβαση του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου