Το ΤΕΕ πραγματοποίησε χθες μία ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο Αντιπρόεδρος του κ. Απόστολος Παυλίδης σημείωσε πως ήταν μία επίκαιρη ενημερωτική εκδήλωση.

Χθες το πρωί είπε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) στις 6 το απόγευμα στη Μεγάλη Λέσχη θα έχουμε μια εκδήλωση που αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας. Πώς μπορούμε δηλαδή μέσα από στοχευμένες ενέργειες να βελτιώσουμε την εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες μας, με έμφαση στη συμβολή των κουφωμάτων αλουμινίου. Είναι ένα Κέντρο Αριστείας που σχετίζεται με την αρχιτεκτονική του αλουμινίου που συμμετέχουν επαγγελματίες μηχανικοί και διοργανώνει τέτοιου είδους σεμινάρια με θέματα όπως η ενεργειακή κατάσταση των κτηρίων, η εγκατάσταση των κουφωμάτων, η επίδρασή τους στην ενεργειακή απόδοση των νέων κτηρίων και πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια μέσω μιας ορθής μελέτης και κατασκευής του κελύφους.

Είναι επίκαιρο διότι αναμένουμε και την ανακοίνωση και του νέου προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις. Απευθύνεται στους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, σε τεχνικές εταιρείες αλλά και σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών. Είναι κάτι ενδιαφέρον».

ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΤΟ 2030

Πρόσθεσε ότι «το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα συνεχιστεί αυτό, έχουμε στόχους να καλύψουμε και ως χώρα μέχρι το 2030 και τα προγράμματα συνεχώς το ένα μετά το άλλο ανακοινώνονται και στη συνέχεια υλοποιούνται. Έχει ενδιαφέρον να δούμε περισσότερο τις λεπτομέρειες, πώς μπορούμε δηλαδή να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ενεργειακή απόδοση μιας κατοικίας, αν επιλέξουμε σωστά τα κουφώματα και κάνουμε και καλύτερη μελέτη και κατασκευή των προβλεπόμενων εργασιών».

Προηγούμενο άρθροΟ Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Θάσο
Επόμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ – Τι θα ανακοινώσει