Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αναφέρθηκε και στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι για την εισαγόμενη κρίση ανακαλύπτει πάντα ευθύνη Μητσοτάκη. Παρέθεσε μάλιστα ένα τουίτ του Παύλου Πολάκη που απευθυνόμενος σε χρήστη του διαδικτύου έγραφε: «ερχόμαστε, φύγε από τη χώρα» για να προσθέσει: «Και ο κ. Ερντογάν θα ήθελε απέναντί του τον κ. Τσίπρα. Όμως έχει εμένα. Και έχει εμένα γιατί με επέλεξε ο ελληνικός λαός και κανείς άλλος» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η πολίτικη ναι μεν άλλα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογαν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κύριο Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει έμενα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν λέω ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ, νιώθω φίλο μας τον τουρκικό λαό».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Λέω ναι σε κάθε συζήτηση που θα εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις ένοπλες δυνάμεις και εθνικό δόρυ τις συμμαχίες και την ενεργή διπλωματία». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι «Πρόκειται για μια πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης που βεβαιώνεται από την επέκταση των χωρικών υδάτων μας στα 12 μίλια στο Ιόνιο και πλαισιώνεται από τις συνθήκες για τις θαλάσσιες ζώνες που κάναμε με Ιταλία, Αίγυπτο και σύντομα με Αλβανία αλλά και τις ενεργειακές συμφωνίες σε πολλά επίπεδα».

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Γιατί ΠΑΛΙ δεν συνεννοήθηκε με κανέναν η Δημοτική Αρχή για τη στάθμευση γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο;
Επόμενο άρθροΗ προγραμματική διακήρυξη της Δημοτικής Κίνησης «Η Καβάλα Μπροστά» του Γιάννη Εριφυλλίδη