Ο κορονοϊός… εξαπλώνεται και πλέον τα κρούσματα στην Πάτρα είναι δυο. Πληροφορίες πως το 10ο κρούσμα είναι η σύζυγος του 67χρονου που νοσηλεύεται στο Ρίο. Κλειστά σήμερα σχολεία, θέατρα, κινηματογράφοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο λόγω… 48ωρης “καραντίνας”.

Το 10ο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι γεγονός. Οι πληροφορίες από την Πάτρα επιβεβαιώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης (05.03.2020) όταν το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός “χτύπησε” ακόμη έναν άνθρωπο, συγγενή του 67χρονου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.  

Το νέο κρούσμα, το δεύτερο στην Πάτρα και το 10 στη χώρα, είναι γυναίκα, Ελληνίδα και συγγενή του 67χρονου που νοσηλεύεται στο Ρίο. Υπάρχουν πληροφορίες πως πρόκειται για τη σύζυγο του συνταξιούχου, η οποία επίσης είχε πάει μαζί του στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Φαίνεται να ήταν σε απομόνωση στο σπίτι της, αφού η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως “μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας”. 

Η γυναίκα εξετάστηκε για το αν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό στο πλαίσιο της εκτεταμένης ιχνηλάτησης των επαφών που είχε ο 67χρονος από την Αμαλιάδα. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΣτις πρώτες θέσεις προτίμησης Θάσος και Καβάλα για τους Ρουμάνους τουρίστες
Επόμενο άρθροΔεν… κλείνουν την πόρτα σε κλειστά κέντρα σε ξερονήσια! Ο Έβρος άλλαξε τις προτεραιότητες