Στο ενδεχόμενο «αλλαγής σκηνικού» της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης.

«Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Όμικρον 4-5» είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ‘δεξαμενή’» πρόσθεσε καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα self test, ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι ανοίγοντας τα σχολεία με χωρίς μέτρο μπορεί να μην αποτελέσει πρόβλημα για τις 12 Σεπτέμβρη, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει στο τέλος του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι για αυτές τις μέρες θα συνεχίσει να υπάρχει μια πτώση στους δείκτες, ωστόσο αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση λόγω των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.

Προηγούμενο άρθροΜε λαμπρότητα η Πανήγυρη για την Παναγία Φανερωμένη στη Νέα Ηρακλείτσα-ΒΙΝΤΕΟ
Επόμενο άρθροΡεύμα: Οι αναλυτικές χρεώσεις ανά πάροχο και η τελική τιμή μετά την επιδότηση