Μια εβδομάδα έμεινε για την έναρξη της σταδιακής άρσης των μέτρων που αναχαίτισαν επιτυχώς το πρώτο κύμα του νέου κοροναϊού στην χώρα μας.

Όπως λένε σε όλους τους τόνους οι αρμόδιοι, η επαναφορά στην νέα μας κανονικότητα-καθημερίνοτητα θα είναι σταδιακή και θα συνοδεύται απο διαρκή επαγρύπνηση και αξιολόγηση των δεδομένων ώστε να μην υπάρξει οπίσθοδρόμηση στην πρόοδο που έχει γίνει, αφού ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι πάντα υπαρκτός. Όπως υπογράμμισε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, «θα έρθει η ώρα που θα συγκεντρωνόμαστε ξανά μεγάλες παρέες γύρω απο το ίδιο τραπέζι, αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα» δίνοντας έτσι τον τόνο για το τι θα πρέπει να περιμένουμε απο τις 4 Μαΐου. 

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, απο το απόγευμα της Δευτέρας, μετά το άνοιγμα των καταστημάτων απο τις 4 Μαΐου, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ειδικά σε κλειστούς χώρους, τόσο απο το προσωπικό, όσο και απο τους πελάτες. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέμενε ωστόσο ότι η χρήση μάσκας θα είναι μεν υποχρεωτική αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα νοσήσει κάποιος, καθώς θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι υπόλοιποι κανόνες υγιεινής. Η χρήση μάσκα θα πρέπει όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να ληφθεί από τον καθένα μας ως συμπληρωματικό μέτρο προστασίας.

«Θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Πλύσιμο χεριών, συχνή χρήση αντισηπτικού και πάντα διατήρηση των αποστάσεων. Η μάσκα θα είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο, στην όλη προσπάθεια της προστασίας μας από τον ιό». 

Επιπλέον, θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά οι αποστάσεις τόσο εντός όσο και εκτός των καταστημάτων, ενώ σε αυτά θα επιβάλλεται να υπάρχει στο τραπέζι και μπουκαλάκι με αντισηπτικό διάλειμα προκειμένου οι πελάτες να μπορούν να το χρησιμοποιούν πριν την κατανάλωση φαγητού-ποτού. Άλλωστε όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας «θα πρέπει όλοι μας να έχουμε απο δω και πέρα ενα πακέτο αντισηπτικά μαντηλάκια στην τσέπη μας. Πρέπει να μας γίνει συνήθεια».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες σε αρκετά καταστήματα θα υπάρχει ειδικό θερμόμετρο το οποίο θα θερμομετρά τόσο το προσωπικό, όσο και τους εισερχόμενους πελάτες, ούτως ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο μια νέα ενδεχόμενη εξάπλωση του νεόυ κοροναϊού στην κοινότητα.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Περισσότεροι από 207.000 νεκροί και πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα στον κόσμο
Επόμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στον Άγιο Σίλα