Λήξη του ….ελληνικού συναγερμού, την ώρα που η κατάσταση “παγκόσμιου συναγερμού” που κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τον κινεζικό κοροναϊό, συνεχίζεται. Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε ύποπτο κρούσμα και στη χώρα μας, όμως η απάντηση από το Παστέρ για τον 63χρονο ήταν αρνητική. “Ψυχραιμία” συστήνουν οι ειδικοί.

Αρνητικά ήταν τα εργαστηριακά αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ, για τον 63χρονο άνδρα από τη συμπρωτεύουσα που νοσηλεύεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ. Ο άνδρας δεν έπασχε τελικά από τον κοροναϊό. Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην πόλη Γουχάν όπου σαρώνει η επιδημία, οι γιατροί ήταν υποχρεωμένοι να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα.

Μιλώντας στο iatropedia.gr o Διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ, Ανδρέας Μεντής, αναφέρει:

“Έχουμε πάθει μια παγκόσμια παράκρουση. Ειδικά στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα πέθαναν 8 άτομα από γρίπη. Πόσοι έχουν πεθάνει από τον νέο κοροναϊό; Να τα βάζουμε τα πράγματα σε μια σωστή διάσταση”, τονίζει.

Δείτε επίσης – Κοροναϊός: Μικρές οι πιθανότητες να έχει προσβληθεί από τον επίμαχο ιό ο 63χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο iatropedia.gr, και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένας καλός έλεγχος των αντανακλαστικών των υγειονομικών υπηρεσιών:

“Ο μηχανισμός ήταν έτοιμος και είχε μεριμνήσει και δεν βρεθήκαμε προ απροόπτου. Ελήφθησαν όλα τα μέτρα. Ηταν ένα ύποπτο περιστατικό από τη Γουχάν, το οποίο ελέγχθηκε έγκαιρα μετά από την κλινική υποψία του θεράποντος γιατρού, απομονώθηκε και εστάλη δείγμα για εργαστηριακό έλεγχο. Διακόψαμε αμέσως τη μετάδοση, με την απομόνωση του αρρώστου”.

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΣκρέκας: Σε ένα μήνα ξεκινούν αποζημιώσεις αμπελουργών Παγγαίου
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: 3 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύουμε, σύμφωνα με τον ΠΟΥ