[ad_1]

Στο πλαίσιο της συλλογής προσβάσιμων σημείων για ΑμεΑ αλλά και εμποδιζόμενα άτομα στην Ελλάδα, η ομάδα Prosvasis και η Intermedi@kt συνεχίζουν τη χαρτογράφηση και δράσεις ενημέρωσης (και) στην Κομοτηνή, που θεωρείται μια από τις πιο προσβάσιμες για ΑμεΑ πόλεις της χώρας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ».

ΑΜΕΑΜέσω του έργου «Προσβάσιμοι δρόμοι – Άνθρωποι με αναπηρία ορατοί στην κοινωνία», η συλλογή βάσης προσβάσιμων σημείων συνεχίζεται με σκοπό να εμπλουτιστεί και να ανανεωθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα www.prosvasis.co αλλά και να δημιουργηθούν προσβάσιμοι προορισμοί με χρήση διαδικτυακών χαρτών.

«Όλοι μαζί μπορούμε να καταγράψουμε τα καθημερινά σημεία που βλέπουμε ότι είναι προσβάσιμα, με στόχο να βγάλουμε από τα σπίτια τους τα άτομα με αναπηρία», σημειώνουν στελέχη της ομάδας Prosvasis.

Τα σημεία θα προβάλλονται στο www.prosvasis.co που αποτελεί μια online διαδικτυακή πλατφόρμα για ΑμεΑ, που με τη βοήθεια διαδικτυακών χαρτών συλλέγει και προβάλλει τα σημεία πρόσβασης και προσπαθεί να δημιουργήσει προσβάσιμους προορισμούς.

ΚΟΜΟΤΗΝΗΠιο συγκεκριμένα  καταγράφονται:

– Εστιατόρια / καφέ, προσβάσιμα.

– Ξενοδοχεία με δωμάτια για ΑμεΑ.

– Χώροι πολιτισμού προσβάσιμοι (μουσεία).

– Θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα ΑμεΑ.

– Χώροι περιπάτου για ΑμεΑ (πεζόδρομοι).

– Σημεία πρόσβασης σε θάλασσες μέσω του συστήματος SEATRAC.

– Σχολεία με προσβασιμότητα για παιδιά με κινητική αναπηρία.

– Ειδικά σχολεία.

ΠΕΡΠΑΤΩΜάλιστα, τα μέλη της ομάδας Prosvasis και του ΠΕΡΠΑΤΩ, καλούν το ευρύ κοινό να προτείνουν σημεία, να διαδώσουν την ενέργεια, να τοποθετήσουν σημεία στην πλατφόρμα και να ενημερωθούν για το έργο.

«Επιθυμούμε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μπουν στη διαδικασία να δουν αλλιώς τους χώρους γύρω τους, κάτω από την εικόνα ενός ατόμου που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα ανάμεσά τους. Στόχος είναι η παρακίνηση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», αναφέρουν, επισημαίνοντας πως «όσοι περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται τις γνώσεις τους ως προς την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που επωφελούνται».

Περισσότερες πληροφορίες: Prosvasis.co | info@prosvasis.co | +30 6979 023 515

Official Website http://www.prosvasis.co/

 

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΤους “έκοψαν” πρόστιμο επειδή κάπνιζαν στο Δημαρχείο Ξάνθης
Επόμενο άρθροΠροσφυγικό, ΒΦΛ, μεγάλα έργα και Θάσος στη συνέντευξη τύπου των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας-video