Την Τρίτη στις 12:00, θα γίνει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός επιστρέφει από το Βελιγράδι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

– Συνεδριάζουν στην Σίνδο για τη σύνθεση της Επιτροπής
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αναμένεται η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση.

Τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών, επιβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Τσιόδρας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει τους αγρότες την Τρίτη το πρωί. Όπως έχει δείξει, είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο», δήλωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας. «Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, σε μέσο μακροπρόθεσμο επίπεδο μπορούν να εξεταστούν ζητήματα τα οποία αφορούν τους αγρότες πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί – και δεν είναι λίγα» πρόσθεσε.

Τι ζητούν οι αγρότες

Οι αγρότες δεσμεύονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ συνεδριάζουν σήμερα στη Σίνδο προκειμένου να ορίσουν την Επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει.

Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης. Εκτιμούν πως στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισσοκόμοι κ.α).

Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο One Channel, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός γυρίζει το μεσημέρι της Δευτέρας από ταξίδι στο εξωτερικό.

«Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε «εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Επεσήμανε πως «ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα».

Προηγούμενο άρθροΣτη συνάντηση που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός με τους 13 Περιφερειάρχες συμμετείχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης
Επόμενο άρθροΑγρότες: Στο μπλόκο της Βοιωτίας ο Αυγενάκης – ”Είμαστε στο πλευρό τους με αξιοπιστία, μεθοδικότητα και σοβαρότητα”