Κι άλλη ξενοδόχος θύμα απατεώνων στην Θάσο

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον στη Θάσο οι απάτες με θύματα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, από επιτήδειους που προσποιούνται ότι θέλουν να κάνουν κρατήσεις και ζητούν τα τραπεζικά τους στοιχεία, δήθεν για να καταθέσουν τις προκαταβολές.

Μια ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το περασμένο Σάββατο επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της ένας άγνωστος που δήθεν ήθελε να να καταθέσει στον λογαριασμό της χρήματα για την κράτηση ενός δωματίου. Η γυναίκα δέχθηκε στο κινητό της ένα μήνυμα που έμοιαζε να προέρχεται από την τράπεζα και πληκτρολόγησε τους κωδικούς στο link που περιείχε, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να μεταφέρει από αυτόν το ποσό των 1.890 ευρώ.

Παρόμοια απάτη και στην Ξάνθη

Ένας ανυποψίαστος πολίτης στην Ξάνθη δέχθηκε μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τον καλούσε να ακολουθήσει ένα link για να ενεργοποιήσει τις διαδικτυακές δυνατότητες του λογαριασμού του. Όταν πληκτρολόγησε τους τραπεζικούς κωδικούς του και τον προσωρινό που του εστάλη με μήνυμα στο κινητό του, οι απατεώνες μετέφεραν από τον λογαριασμό του όσα χρήματα είχε, που ευτυχώς ήταν μόνο 374 ευρώ. Οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Hot this week

Μουσικές διαδρομές στην ιστορία υπό το φως του φεγγαριού: Μαγευτική πολιτιστική βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και υψηλής αισθητικής πραγματοποιήθηκε στο...

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλου στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο...

Η Θάσος τιμά τους Αγίους Προστάτες της – Το πρόγραμμα της Ιεράς Συνάξεως στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου

Η Θάσος προετοιμάζεται να τιμήσει τους Αγίους Προστάτες της...

Μακάριος Λαζαρίδης: Καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες συνθήκες στη δημόσια υγεία

Αυτοψία στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης Το...

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Topics

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλου στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο...

Μακάριος Λαζαρίδης: Καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες συνθήκες στη δημόσια υγεία

Αυτοψία στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης Το...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες