Καταργήθηκαν οι μάσκες για τους πολίτες ενώ παραμένουν τα μέτρα στα Νοσοκομεία όπως και της Καβάλας. Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε ότι είναι οξύμωρο να παραμένουν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Για τις μάσκες, το μέτρο της κατάργησης δεν ισχύει για το Νοσοκομείο, παραμένουν υποχρεωτικές. Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν παγιωθεί, πλέον και καθημερινά αποχωρούν συνάδελφοι προς συνταξιοδότηση. Τα κενά διευρύνονται αντί να μικραίνουν.

Όσον αφορά τους συναδέλφους σε αναστολή, είναι πρόδηλο ότι πρόκειται για μία εμμονική, εκδικητική διάθεση του Υπουργείου Υγείας απέναντι στους συναδέλφους. Είναι οξύμωρο να μην ισχύουν παντού τα μέτρα εκτός των νοσοκομείων και να παραμένουν σε αναστολή οι συνάδελφοί μας διότι δεν εμβολιάστηκαν, ενώ τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού δεν έχουν καμία ισχύ. Μπορούν αυτοί οι συνάδελφοι να πάνε να πιουν καφέ, να μπουν σε οποιοδήποτε κατάστημα και να πάνε οπουδήποτε, αλλά όχι στη δουλειά τους. Πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης δεν επιδεικνύεται πουθενά, απλά για το νοσοκομείο συνεχίζει να ισχύει η χρήση της μάσκας για όλους».

ΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

Πρόσθεσε ότι «εννοείται ότι υπάρχει η ατομική ευθύνη. Ο καθένας καλά θα κάνει να φοράει τη μάσκα του είτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε όπου υπάρχει συνωστισμός. Ο καθένας προστατεύει τον εαυτό του, ανεξάρτητα από το τι ισχύει.

Ήδη έχει ξεκινήσει με την είσοδο στην τουριστική περίοδο να υπάρχει αύξηση στα χειρουργικά- οροθοπεδικά, φάνηκε η διαφορά. Πάλι εκ των ενόντων θα αντιμετωπίσουμε. Έχουν μάθει ότι μεγάλες κινητοποιήσεις εντός νοσοκομείων δεν μπορούν να γίνουν, όπως κάνουν σε άλλους χώρους κι αυτό το εκμεταλλεύονται. Από πέρυσι το Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν οι μαζικές αποχωρήσεις συναδέλφων με αναστολή δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη. Ακόμη περιμένουμε την προκήρυξη. Αλλά και να βγει θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνει ο έλεγχος, η υποβολή των δικαιολογητικών. Ωστόσο θα ήταν μία αρχή. Ακόμη και το επικουρικό προσωπικό που περιμένουμε, έχουν έρθει μόνο τρία άτομα κι έχουν αποχωρήσει 200. Είναι τραγικές οι καταστάσεις που ζούμε. Μιλάμε για ανθρώπους κι όχι για ρομπότ. Είναι ακατανόητο όλο αυτό που γίνεται.

Τα κενά που συζητάμε είναι πέραν των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή. Το μόνο που μας έμεινε είναι να κάνουμε κουράγιο».

Προηγούμενο άρθροΟι Γιατροί του Κόσμου στο Δημοτικό Σχολείο Παληού
Επόμενο άρθροΣυνεχίζουν να έρχονται κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καβάλας