«Καταφέραμε κάτι το οποίο την προπερασμένη Παρασκευή φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο», δήλωσε για το σταθμό της Νυμφαίας ο Βουλευτής, Μακάριος Λαζαρίδης

Επαναλειτουργεί ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας γεγονός που ικανοποιεί τους επαγγελματίες του τουρισμού. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης υπογράμμισε πως η επαναλειτουργία της Νυμφαίας είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη ενώ σταδιακά θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν.

Συγκεκριμένα είπε ότι «θέλουμε φέτος να πάει καλά ο τουρισμός σε όλη τη χώρα καθώς αποτελεί τη βαριά βιομηχανία μας, περίπου το 25% του ΑΕΠ προέρχεται από αυτόν. Για τη Νυμφαία καταφέραμε κάτι το οποίο την προπερασμένη Παρασκευή φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο, να ανοίξει δηλαδή ο βασικός σταθμός εισόδου τουριστών στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Όσο θα περνάει ο καιρός και τα όποια τεχνικά προβλήματα υπάρχουν θα επιλύονται κι επιπλέον θα μπορέσουμε στο pick της τουριστικής περιόδου να λειτουργήσει τον απαραίτητο χρόνο που θα χρειάζονται οι τουρίστες για να περνάνε. Είμαι αισιόδοξος ότι φέτος θα έχουμε μία καλή τουριστική χρονιά και στη Καβάλα και στη Θάσο. Να ευχαριστήσω για τη συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, τον βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, την Περιφέρεια και όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να καταφέρουμε αυτό που καταφέραμε».

ΣΤΑΔΙΟ «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»

Για το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» είπε ότι «είχαμε συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη στην Αθήνα, συζητήσαμε την προοπτική μιας στήριξης από το υφυπουργείο Αθλητισμού στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», παρ’ όλο που δεν αποτελεί ευθύνη του υπουργείου. Όμως η σχέση που διαθέτουμε έδωσε τη δυνατότητα να έρθει στην Καβάλα ο κ. Αυγενάκης και να συζητήσουμε παρουσία και του δημάρχου Καβάλας και του Αντιπεριφερειάρχη και του Περιφερειάρχη καθώς και με τη διοίκηση του ΑΟ Καβάλας, τι πρέπει να γίνει το στάδιο. Όταν δημιουργήθηκε αποτελούσε κόσμημα και παρά τα χρόνια, συνεχίζει να είναι ένα πολύ καλό στάδιο, το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα πλην Θεσσαλονίκης. Το αντιλήφθηκε ο κ. Αυγενάκης αυτό και θα μας βοηθήσει. Το συντονισμό τον έχουν η Περιφέρεια και ο Δήμος Καβάλας. Μέσα από τη μελέτη που θα γίνει, θα δούμε τι ακριβώς χρειάζεται το στάδιο ώστε να περάσει σε άλλη εποχή και να πάει παρακάτω. Με την πρώτη ματιά έμπειρων ανθρώπων, θα χρειαστεί ενεργειακή αναβάθμιση, στέγαστρο, ώστε να έχει το στάδιο προδιαγραφές να διεκδικήσει και να πάρει μεγάλες διοργανώσεις. Θα πρέπει να αλλαχθεί και το ταρτάν που πάλιωσε μετά από τόσα χρόνια. Όλα αυτά θα μας τα δείξουν οι μελέτες, τι ακριβώς χρειάζεται για να κάνουμε την αναβάθμιση του σταδίου. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο το πρωί, όμως μπήκε το νερό στο αυλάκι. Υπάρχουν προγράμματα στα οποία μπορούμε να εντάξουμε τα έργα, οπότε θα υπάρξει επιμερισμός των αναγκών σε διάφορους φορείς».

Hot this week

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αλιείς, έπειτα...

Δήμος Παγγαίου: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά...

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

Topics

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες