Με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, Τζούλια Τζώρτζη, τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Σάββα Σεφεριάδη, την προϊσταμένη του τμήματος πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιουλία Κουματζίδου και υπηρεσιακούς παράγοντες του τμήματος και τον Γιάννη Ναϊτίδη, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση μιας εμπεριστατωμένης καταγραφής των παραμελημένων για χρόνια κοινόχρηστων χωρών, θέλοντας να μετατραπούν από το Δήμο Αλεξανδρούπολης σε μικρά πράσινα πάρκα τσέπης (διεθνώς “pocket parks”) που στόχο θα έχουν την ενίσχυση και αναβάθμιση του πρασίνου στην πόλη.

“Η πόλη μας αναβαθμίζεται από τις μικρές, αλλά γεμάτες ουσία παρεμβάσεις, η βιωσιμότητα των γειτονιών μας αυξάνεται μαζί με την ποιότητα ζωής μας και δεν μπορούμε παρά να ελπίσουμε ότι σύντομα ακόμη περισσότεροι άδειοι χώροι θα έχουν αποκτήσει ζωή” δηλώνει ο Γιάννης Ναϊτίδης.

Τα πάρκα τσέπης έχουν πολλαπλά οφέλη για τις πόλεις. Είναι μικρές πράσινες πινελιές που αλλάζουν το γκρίζο αστικό τοπίο, δίνοντας ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι δημιουργούνται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Πέρα από τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος με τα φυτά, τα δέντρα, τα λουλούδια και τον δροσισμό, ο ρόλος τους για την αντιμετώπιση της απομόνωσης των κατοίκων των πόλεων είναι καταλυτικός.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Μητσοτάκη στην έκθεση Horeca: Είμαστε μπροστά στην αρχή ενός νέου σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου – Τα δύσκολα είναι πίσω μας
Επόμενο άρθροΣκυλακάκης: Στους επόμενους μήνες ξεκινούν μεγάλα προγράμματα επιδότησης επενδύσεων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων