Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσει η περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων στα καταστήματα.

Όπως αναφέρεται και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται “από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου” , δηλαδή από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου. Επίσης επισημαίνεται πως τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν προαιρετικά την δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, δηλαδή στις 9 του μήνα με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ έως και τις 6μμ.

Ωστόσο ανακοίνωση για την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων θα εκδώσουν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και το ΣΕΛΠΕ .

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις εκπτώσεις

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εκπτώσεων στις αγορές τους. Αναλυτικά θα προσέχουν τα εξής:

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην Κεραμωτή
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023 – ΝΔ: Σε «πυρετό» όλο το επιτελείο – Απανωτές συσκέψεις Μητσοτάκη για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας