Επικεντρώνονται στο ποιες ομάδες θα στοχεύσουν στην νέα εκλογική μάχη

Αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο για την εξοικείωση βουλευτών, πολιτευτών και στελεχών με τις απαραίτητες ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης προσαρμογές στην εκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας , όσο και για την οριστικοποίηση των περιοδειών και των εξορμήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, είναι η νέα καθημερινότητα στα κεντρικά γραφεία στην Πειραιώς.

Χθες νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Πειραιώς ο πρώτος προεκλογικός πρωινός καφές υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συναντήσεις και συνεργασίες με στενούς συνεργάτες του ενόψει της επανεκκίνησης της προεκλογικής περιόδου από μεθαύριο.

Χθες το μεσημέρι εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Άκης Σκέρτσος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Νίκος Ρωμανός, υποδέχτηκαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος βουλευτές και υποψήφιους από όλη την επικράτεια προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα «μυστικά» της στρατηγικής, την οποία θα εφαρμόσει πλέον η ΝΔ με στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες «γαλάζιοι» επιτελείς ανέλυσαν εις βάθος όλες τις παραμέτρους του εκλογικού αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής, ώστε να είναι απολύτως ευκρινές ποια είναι τα ειδικά κοινά στα οποία θα στοχεύσει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να επιτύχει τους εκλογικούς στόχους της.

Έμπειρο κομματικό στέλεχος επισημαίνει στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ότι πρέπει να καταστεί σαφές στους ψηφοφόρους πως το διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι άλλο από τον σχηματισμό μιας ισχυρής και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να παγιωθεί στον τόπο η πολιτική σταθερότητα, που κατά την Πειραιώς είναι προϋποτιθέμενη συνθήκη για τη διατήρηση της ανάπτυξης και της προόδου στη χώρα.

Το δίπολο

Σε αυτό το πλαίσιο «γαλάζια» στελέχη δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους ότι η ένταση της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποπροσανατολίσει τμήμα της κοινής γνώμης, για αυτό και το μήνυμα που εξέπεμπε χθες η Πειραιώς είναι πως η κυριαρχία στην κεντροαριστερή πολυκατοικία δεν αφορά τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, ούτε και τις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί η χώρα. Τα ίδια πρόσωπα προεξοφλούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξακολουθήσει να μιλά θετικά, για τις προγραμματικές προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, χωρίς να μπαίνει στο κάδρο άγονων και αδιεξόδων κοκορομαχιών. Ήδη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει από τα πρώτα λεπτά του ανεπανάληπτου εκλογικού θριάμβου σαφείς εντολές για πάση θυσία αποφυγή κρουσμάτων έπαρσης και αλαζονείας. Έχοντας κατανοήσει πλήρως ότι το 40% που πέτυχε την προηγούμενη Κυριακή δεν αποκλείεται να προκαλέσει επικίνδυνες για το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου αντισυσπειρώσεις.

Στο Άγιον Όρος Κυριάκος και υιός

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», πρόσωπα που γνωρίζουν τον «γαλάζιο» σχεδιασμό επιμένουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες να επαναπατρίσει συντηρητικές ψήφους, ιδίως στη γεωγραφική ζώνη της Βορείου Ελλάδος, περιορίζοντας αισθητά την επιρροή κομμάτων, κομματιδίων και κινήσεων στις δεξιές παρυφές του κόμματος. Καθόλου τυχαία ως προς τα προαναφερθέντα η επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να μεταβεί κατά πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» την επόμενη Κυριακή μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο, στο Άγιον Όρος.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν δε ότι κεντρική στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει η επιβεβαίωση της ηγεμονίας του στον χώρο του Κέντρου και μάλιστα μεταξύ των ψηφοφόρων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ως απαραίτητο συστατικό ενδεχόμενης «γαλάζιας» αυτοδυναμίας. Μάλιστα στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επιχειρηματολογούν ότι η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη εναντίον οιασδήποτε συμμετοχής του κόμματος σε μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα εξυπηρετεί εν πολλοίς την επιδίωξη της αυτοδυναμίας από τη ΝΔ. Την ίδια ώρα, ξεχωριστό συμβολισμό έχουν οι πρώτες προγραμματισμένες περιοδείες του κ. Μητσοτάκη, αρχής γενομένης από μεθαύριο στο Περιστέρι του Δυτικού Τομέα της Β΄ Αθηνών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί σε Κρήτη, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία έως το επόμενο Σάββατο ως ανταπόδοση σε περιοχές και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι αγρότες, που αποτέλεσαν σοβαρά «υποστυλώματα» της «γαλάζιας» επικράτησης.

Oι αγορες προβλέπουν πάρτι στην οικονομία με την επανεκλογή Μητσοτάκη

«Σήμα» εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία εκπέμπουν οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι και τα ξένα media μετά τη σαρωτική επικράτηση της ΝΔ στις κάλπες της προηγούμενης Κυριακής και ενόψει των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου. Μια μέρα μετά τον Moody’s που ουσιαστικά προανήγγειλε την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας προβλέποντας «παγκόσμιο ρεκόρ» μείωσης του δημόσιου χρέους, χθες «μπήκαν στο παιχνίδι» τόσο το Reuters και το «Economist» όσο και η γαλλική επενδυτική τράπεζα Societe Generale και η βρετανική Barclays, με αισιόδοξες προβλέψεις για την Ελλάδα. Ξένοι αναλυτές που μίλησαν στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επισημαίνουν ότι ήδη οι αγορές τιμολογούν το ελληνικό χρέος ωσάν η Ελλάδα να έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μια εξέλιξη που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν «τελειωμένη υπόθεση» και εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Πλέον το κόστος δανεισμού της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται στην απόδοση των δεκαετών ομολόγων (3,88%), είναι χαμηλότερο από αυτό της Ιταλίας (4,4%) και της Βρετανίας (4,3%) και κοντά σε αυτό των ΗΠΑ (3,8%).

Σε πιο πολιτικό τόνο το «Economist» σχολιάζει για το εκλογικό αποτέλεσμα ότι «οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν, με συντριπτική διαφορά, ότι προτιμούν τη σταθερότητα και την τεχνοκρατική ικανότητα αντί για δράματα», τονίζοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιούται μία δεύτερη θητεία χάρη στο έργο του». Το περιοδικό αναφερόμενο στο μέλλον του κ. Τσίπρα και του κόμματός του γράφει ότι «είναι πλέον αμφίβολο», υπενθυμίζοντας ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «η Ελλάδα έφτασε κοντά στο να χρεοκοπήσει, να βγει από το ευρώ και να απειλήσει τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης». Η γαλλική Societe Generale σημειώνει σε ανάλυσή της πως οι επενδυτές «έχουν ενθουσιαστεί με τα αποτελέσματα των εκλογών καθώς αυξήθηκαν οι πιθανότητες αυτοδυναμίας και απομακρύνθηκε η πολιτική αβεβαιότητα», εκτιμώντας πως η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης θα γίνει είτε στις 20 Οκτωβρίου από την S&P είτε την 1η Δεκεμβρίου από τον οίκο Fitch. Στο ίδιο μήκος κύματος και η βρετανική Barclays σχολιάζει πως το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα είναι καθοριστικό για τη διασφάλιση της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, διευκολύνοντας την πρόσβαση της χώρας σε φθηνότερο δανεισμό.

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινές εκπτώσεις 2023: Πότε αρχίζουν και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Επόμενο άρθροΜε αγκαλιές,πειράγματα και χαμόγελα η ορκωμοσία της νέας Βουλής