Αρχίζει σήμερα ο Γολγοθάς των πανελλαδικών εξετάσεων για χιλιάδες μαθητές- Πρώτο μάθημα όπως κάθε χρόνο η Έκθεση ή αλλιώς Νεοελληνική Γλώσσα

– Στις 08:30 χτυπάει το κουδούνι, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στις αίθουσες μέχρι τις 08.00

– Κάθε μαθητής πρέπει να μείνει μια ώρα στην αίθουσα – Περίπου στις 10:00 θα γίνουν γνωστά τα θέματα

– Απαγορεύονται να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις και υπολογιστικές μηχανές

103.366 υποψηφίοι μπαίνουν από σήμερα στον… αγώνα για θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις. Πρώτο μάθημα που δίνουν οι μαθητές και φέτος αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Πανελλήνιες 2016: Συμβουλές για την Φυσική, Χημεία, Βιολογία [λίστα]
Με το ίδιο μάθημα, την Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) που δίνουν με το παλιό σύστημα. Σημειώνεται ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ. Επίσης, στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.
Ήδη από τον Απρίλιο, οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, έχουν προμηθευτεί το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο οι υποψήφιοι θα προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, “blanko”, κινητά, κομπιουτεράκια ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.
Πότε μπορεί να βγει ένας υποψήφιος από την αίθουσα; Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός/αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται ο συνοδός να είναι καθηγητής του ίδιου Λυκείου που μετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα στη Λυκειακή Επιτροπή.

Προηγούμενο άρθροΧάνει η Θάσο τον χαμηλό ΦΠΑ-Φωτιά στα αυτοκίνητα λόγω καυσίμων – Τσουνάμι ανατιμήσεων λόγω ΦΠΑ
Επόμενο άρθροΒυζάντιο – Εθνικός Ν. Αγιονερίου 2-5 | Αντίο με ήττα (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)