Η διάταξη νόμου για το καλάθι του νοικοκυριού θα πάει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Olympia Forum III, για να μπει στη ζωή μας από τον Νοέμβριο μέχρι περίπου την επόμενη Άνοιξη.

Όπως εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η καθυστέρηση της συζήτησης για το καλάθι του νοικοκυριού στη Βουλή οφείλεται στην παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την οποία εκτιμά ότι θα βγάλει απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν αλλαγές της… τελευταίας στιγμής στα 50 προϊόντα που θα μπουν στο καλάθι του νοικοκυριού, καθώς το αλεύρι και τα όσπρια θα αντικαταστήσουν τα εμφιαλωμένα νερά και τα αναψυκτικά.

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι οι συλλογικές αντιδράσεις θα ενταθούν τον χειμώνα διεθνώς, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη έχει μεν πάρει πρωτοβουλίες, αλλά με καθυστέρηση καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί η κοινή συνισταμένη που απαιτείται.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το ζήτημα των τιμών και τον τρόπο που καθορίζεται διεθνώς «σύνθετο», επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη δεν είναι γραμμική αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις τιμές του φυσικού αερίου σε μία βδομάδα. «Η Ελλάδα θα πάει καλύτερα από ό,τι πιστεύαμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι «τα όρια των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι συγκεκριμένα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ελέγχους που διεξάγονται κατά της αισχροκέρδειας, θυμίζοντας ότι όταν ανέλαβε το υπουργείο η σχετική υπηρεσία ήταν αποδυναμωμένη και είχαν δεκαετίες να γίνουν έλεγχοι.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία της διαδικασίας, σημείωσε ότι στην πρώτη φάση 1 στις 4 επιχειρήσεις παρανομούσαν και λάμβαναν πρόστιμο, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει κάτω από το 6%.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο Ελληνικό το οποίο χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο στοίχημα» της κυβέρνησης, ενώ περιέγραψε ως Γολγοθά την γραφειοκρατική διαδικασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί και άθλο για την δημόσια διοίκηση. Σημείωσε ότι το έργο θα γίνει «η βιτρίνα της χώρας», τονίζοντας ότι «αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΗ ακρόπολη της αρχαίας Αμφίπολης συνεχίζει να αποκαλύπτει τα «μυστικά» της
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Η πρότασή μας για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού: ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, χωρίς μεσάζοντες – ΤΩΡΑ, όχι το 2023!