Με πολύ κόσμο, όλων των ηλικιών και αστείρευτο κέφι γιόρτασαν οι Καβαλιώτες και φέτος την καθαρά Δευτέρα στην Καβάλα. Μάλιστα φέτος κατά το έθιμο η Καθαροδευτέρα γιορτάστηκε στον προαύλιο χώρο της Καλαμίτσας εκεί όπου παραδοσιακά οι Καβαλιώτες πιάνανε το φίδι, όπως είναι και ο τίτλος των φετινών εκδηλώσεων.   
 Οι εκδηλώσεις που ετοίμασε ο Δήμος Καβάλας τα είχαν όλα και απευθυνόταν σε όλες τις ηλικίες. Μπροστά από το κλειστό της Καλαμίτσας στην εξέδρα τοπικά συγκροτήματα και πολιτιστικοί σύλλογοι χόρευαν χορούς και τραγούδια της Ελληνικής παράδοσης από τον Πόντο ως την Θράκη ενώ τραπέζια και καρέκλες ήταν γεμάτα από καβαλιώτες που απολάμβαναν τα νηστίσιμα εδέσματα που προσέφερε ο Δήμος.

   
   
Παράλληλα για τα παιδιά υπήρχε αρκετός χώρος για παιχνίδι καθώς εκτός του πετάγματος του χαρταετού υπήρχε εργαστήρι επιτόπιας κατασκευής του αλλά και το περίφημο φίδι 15 μέτρων στο οποίο ανέβαιναν και έπαιζαν τα μικρά παιδιά.

   
   
Ζωντανή μουσική και ζεστή φασολάδα στους Φιλίππους

Άλλη μία πετυχημένη εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών για την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων. Το ειδυλλιακό αλλά και τόσο ιστορικό αυτό σημείο του Δήμου υποδέχθηκε για άλλη μία φορά εκατοντάδες Καβαλιώτες, κατοίκους των γύρω χωριών αλλά και επισκέπτες που συνδύασαν μία επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο με τις εκδηλώσεις της Καθαροδευτέρας.

  
Η διοργάνωση στους Φιλίππους περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανή μουσική, πολύ χορό, άφθονα νηστίσιμα εδέσματα και κρασί ενώ κατά την παράδοση υπήρχαν και τα καζάνια με την πεντανόστιμη ζεστή φασολάδα. Παράλληλα δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους διαγωνίστηκαν στο πέταγμα του χαρταετού ενώ στο χώρο υπήρχε και υπαίθριο εργαστήρι κατασκευής του, από τους ειδικούς που γνωρίζουν τα μυστικά.

  

Προηγούμενο άρθροΕγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί το πρότυπο πάρκο ΑΜΕΑ στην Καλαμίτσα
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα στο Αγίασμα