Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά επιβλήθηκαν στον 55χρονο για την δολοφονία της 43χρονης συζύγου του μέσα στο φαρμακείο της στην Καβάλα τον Μάιο του 2022.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης. Η 43χρονη Αΐντα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, στις 5 Μαΐου, στο χωριό Πηγές Καβάλας. Ο 55χρονος την τράβηξε στο καμαράκι του φαρμακείου. Ακολούθησαν τριάμισι, μαρτυρικά, λεπτά για τη μητέρα, η οποία βρίσκει βασανιστικό θάνατο στα χέρια του συζύγου της, που τη στραγγάλισε!

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος της ήταν βίαιος, καθώς στραγγαλίστηκε από τον ίδιο της τον σύζυγο. Ο 55χρονος έσφιξε τα δάχτυλά του σαν τανάλια στον λαιμό της 43χρονης φαρμακοποιού και τα «έλυσε» όταν το θύμα είχε σταματήσει να αναπνέει. Ο 55χρονος είχε ισχυριστεί ότι σκότωσε τη γυναίκα του γιατί τον προσέβαλε.

Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά ηλικίας 6 και 10 ετών και η γονική μέριμνα ανατέθηκε στους θείους των μικρών.

«Του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η απόφαση δεν είναι ορθή και θα προσφύγουμε στο ανώτατο δικαστήριο», ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ελπίδα Κεβρεκάκη.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Βονικάκης δικηγόρος της οικογένειας του θύματος είπε: «Το δικαστήριο έβγαλε μια δίκαιη απόφαση και καταδίκασε τον συζυγοκτόνο για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παρά την αυστηροτέρα των ποινών οι συγγενείς νιώθουν το ίδιο πένθος. Η απολογία του ήταν μια ύβρις στη μνήμη της νεκρής και στο πένθος της οικογένειας».

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕθελοντές του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας επισκέφθηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία
Επόμενο άρθροΤο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος