Αυτοψία στην δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο πρώην στρατόπεδο “Ασημακοπούλου”, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και ο νομίατρος Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ήδη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, έχουν τεθεί νέοι κανόνες. Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι αυτοπεριορισμού προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

 

Έχουν δημιουργηθεί υγειονομικοί σταθμοί ώστε να γίνονται οι εξετάσεις σε συγκεκριμένο χώρο και στη συνέχεια εάν το ύποπτο κρούσμα καταλήξει να είναι θετικό, έχει δημιουργηθεί ειδική μονάδα 30 κρεβατιών, μέσα στη δομή, για την καραντίνα των κρουσμάτων αλλά και της οικογένειας, ενώ υπάρχει και γιατρός που παρακολουθεί την όλη διαδικασία” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8.

Επίσης το αρμόδιο υπουργείο κινείται προς την κατεύθυνση να τοποθετήσει μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) εντός των δομών, ώστε να μην κυκλοφορούν στις ουρές των τραπεζών, ενώ υπάρχει και η σκέψη για τη δημιουργία εντός των δομών, νέων χώρων ώστε να πωλούνται από τοπικές επιχειρήσεις ειδή πρώτης ανάγκης, ώστε να υπάρξει περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων των προσφύγων και των μεταναστών. “Αυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης αναστέλλονται μέχρι 31 Μαϊου οι μετακινήσεις εντός των δομών. Ούτε φεύγουν, αλλά ούτε έχουμε νέες αφίξεις στη δομή του “Ασημακοπούλου”. Υπήρξε πλήρης ενημέρωση από όλους τους παράγοντες”, σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ωστόσο δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα διοικητής στην δομή του “Ασημακοπούλου”.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, για το συγκεκριμένο θέμα, στο Lobby 101.8 το πρωί της Τρίτης (7/4) από το 59.17 έως το 1.02.55

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Αυξήθηκαν οι νεκροί και τα κρούσματα στη Γερμανία
Επόμενο άρθροΕξι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για την τόνωση της οικονομίας