Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, στις αυξημένες περιπολίες τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές, καθώς και για τις δυνάμεις που παραμένουν στον Έβρο.

“Από την αρχή των μέτρων υπήρχε συμμόρφωση από του Καβαλιώτες. Οι βεβαιώσεις παραβάσεων στην Καβάλα είναι ελάχιστες σε σχέση με άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις και αυτό προέκυψε κυρίως χθες και όχι από την πρώτη μέρα. Υπάρχουν έλεγχοι τόσο στην πόλη όσο και στην Εγνατία οδό, ενώ τις καθημερινές συνδράμει και η δημοτική αστυνομία και το λιμενικό στους χώρους ευθύνης του, αναφέρει ο κ. Ιμβρος.

Σχετικά με τις περιπολίες αναφέρει: “Ο κλάδος μας έχει αναστείλει τις άδειες. Όλοι η δύναμη είναι έξω και πέρα από τους ελέγχους γίνονται περιπολίες και στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές και τις βραδινές ώρες. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε τέτοια κρούσματα. Οι περιπολίες αυξήθηκαν”.

Επίσης ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος για την κατάσταση στον Έβρο δήλωσε πως: “Λόγω του ιού έχουν ξεχαστεί τα σύνορα ως προς τη δημοσιότητα, όχι όμως ως προς τα γεγονότα. Οι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας παραμένουν στον Έβρο και επειδή είναι η περιφέρεια μας, η Καβάλα θα φύγει τελευταία. Η ρίψη χημικών είναι από την πλευρά της Τουρκίας. Αποκλείεται αυτά να τα ρίχνουν οι μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο. Δεν μπορούν να τα ρίξουν με το χέρι και χρειάζονται μηχανισμοί εκτόξευσης τα οποία τα έχει επίσημα κάποιο κράτος. Όλη η διαδικασία που συμβαίνει είναι οργανωμένη απο την πλευρά της Τουρκίας με σκοπό να πέσει ο φράχτης” αναφέρει και συνεχίζει: “Κούραση υπάρχει. Σαν Αστυνομική Διεύθυνση προνοούμε να τους αλλάζουμε προκειμένου να παίρνουν κάποιες ανάσες. Ο λόγος που είναι εκεί πάνω είναι τέτοιος που “τους έχει πορώσει” στην αποστολή τους. Φυλάνε τα σύνορα, φυλάνε τη χώρα και ξέρουν ότι αν πέσουν τα σύνορα θα έχουν πρόβλημα και η χώρα και οι οικογένειες τους που βρίσκονται πίσω. Το ηθικό παραμένει υψηλό. Η συμπαράσταση των κατοίκων είναι μεγάλη με εκδηλώσεις αγάπης καθημερινά από τους πολίτες. Είναι δίπλα τους συνεχώς.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος, από το 46.55 έως 54.53

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ Ηλίας Μόσιαλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για κορωνοϊό
Επόμενο άρθροΑντιδρούν οι δικηγόροι στην εξαίρεσή τους από τα μέτρα στήριξης