Η επίσκεψη του πρόξενου των ΗΠΑ κ. Τσούνη στην Καβάλα θεωρήθηκε ως μία πολύ σημαντική εξέλιξη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης υπογράμμισε ότι η επίσκεψη αυτή δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή και την χώρα μας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο κ. Τσούνης παρά το βαρύ πρόγραμμά του, βρήκε χρόνο να επισκεφθεί αρχικά τη Θάσο για να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια του νησιού και μετά ήρθε στην Καβάλα μαζί με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο κι επισκέφθηκε εμένα προκειμένου να μην κάνουμε μόνο μια εθιμοτυπική συνάντηση αλλά μιλήσαμε αρκετή ώρα στο γραφείο. Μας έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον του για την περιοχή που είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη. Οι Αμερικάνοι το βλέπουν αυτό, έχουν επενδύσει ήδη στην Αλεξανδρούπολη καθώς το λιμάνι της αποτελεί κόμβο γι’ αυτούς σε πολλά επίπεδα. Το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας ήδη έχει παραχωρηθεί επί της ουσίας για τα επόμενα 40 χρόνια σε ένα found το οποίο εκπροσωπούν κυρίως Αμερικάνοι επενδυτές. Οι ΗΠΑ δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και το μετουσιώνουν σε πράξη. Έχουμε ανάγκη από ισχυρούς συμμάχους κι όπως είπε και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή ισχυρότερος σύμμαχος και φίλος της Ελλάδας από τις ΗΠΑ».

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ

Πρόσθεσε ότι «κάναμε μια ευρεία και παραγωγική κουβέντα με τον κ. Τσούνη προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να προσελκύσουμε όχι μόνο επενδυτές αλλά και τουρίστες. Εκτιμώ ότι ο κ. Τσούνης έφυγε ικανοποιημένος και από τη συνάντηση αλλά και από την Καβάλα γενικότερα. Είδε τις ομορφιές μας και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Η Περιφέρεια ΑΜΘ ανέκαθεν αποτελούσε κόμβο, πέρασμα, σταθμό κάτι που ιστορικά πολλές φορές λειτούργησε ως κατάρα, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τις συνθήκες που επικρατούσαν ανά εποχή. Αυτήν τη στιγμή εμείς εκμεταλλευόμαστε το πλεονέκτημά μας, η γεωγραφική θέση μας και τα χαρακτηριστικά του τόπου μας είναι σημαντικά, προκειμένου αυτό το σπουδαίο χαρακτηριστικό να λειτουργήσει ως ευχή. Και τέτοιο είναι».

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Κατέληξε λέγοντας ότι «θα σταθώ στα τελευταία λόγια του κ. Τσούνη, λίγο πριν φύγουν οι δημοσιογράφοι από το γραφείο, που είπε ότι τα καλύτερα για την Ελλάδα είναι, πλέον, μπροστά της. Είναι κάτι που καθομολογεί όλος ο κόσμος κι όχι μόνο οι ΗΠΑ. Βλέπουν τη σπουδαία δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από την ελληνική οικονομία, οι αμερικάνικες επενδύσεις είναι μεγάλες. Εκτιμώ ότι και μέσω της παρουσίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που είναι καταλυτική, η Καβάλα και η Περιφέρειά μας έχουν βρει έναν σπουδαίο σύμμαχο και φίλο που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην έλευση κι άλλων επενδύσεων και στην περεταίρω ανάπτυξη του τόπου συνολικά. Η απάντηση στις κρίσεις είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον».

Προηγούμενο άρθροΤο 2ο ΓΕΛ στο Μουσείο Καπνού Καβάλας
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΚ: Εκπτωση, σε πολύτεκνους και τρίτεκνους, σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σε άνεργους και άπορους