Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έγκριση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας του Πρίνου στο νησί της Θάσου μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Η υλοποίηση του προγράμματος από την Τεχνική Υπηρεσία της 4ης Υ.ΠΕ. θα έχει ως αποτέλεσμα την πρώτη ουσιαστική κρατική παρέμβαση στην κτιριακή δομή και στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ.

Αναλυτικά ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος έγραψε:

Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες ολοκληρώθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για την τελική έγκριση από το Υπουργείο η μελέτη που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Κ.Υ.Π. μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η υλοποίηση του προγράμματος από την Τεχνική Υπηρεσία της 4ης Υ.ΠΕ. θα έχει ως αποτέλεσμα την πρώτη ουσιαστική κρατική παρέμβαση στην κτιριακή δομή και στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ από ιδρύσεώς του.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 312.000 ευρο και περιλαμβάνει θερμομονωτικό κέλυφος, εγκατάσταση αντλίας θερμότητας, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού με Led, Φωτοβολταϊκά-ηλιακά πάνελ κ.λ.π.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνέβαλαν και υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια:
1.Τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο για το προσωπικό του ενδιαφέρον ,την ένταξή μας στους δικαιούχους φορείς και την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της μελέτης.
2.Τον Θάσιο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ.Μάρκο Δέμπα που ανέλαβε την εκπόνηση και τη δωρεάν παραχώρηση της μελέτης προς το Κ.Υ.ΠΡΙΝΟΥ.
3.Την κ. Δέσποινα Κοθάλη που ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε και δώρησε στο Κ.Υ.Π. το πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης.
4.Τον Δήμαρχο Θάσου κ.Ελευθέριο Κυριακίδη για την ποικιλότροπη υποστήριξή του καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Τσολάκη για το συνεχές ενδιαφέρον του.
5.Τον πρώην Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Μερέση για τις ευεργετικές προσπάθειές του καθώς και τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Θάσου κ. Πάνο Ζαμπέκο για τις καθοριστικές παρεμβάσεις του στην ολοκλήρωση και έγκαιρη υποβολή της μελέτης.
6.Τον μηχανικό κ. Νάιδο Σωτήριο που του ανατέθηκε η μελέτη μέσω του Επιμελητηρίου Καβάλας
7. Φυσικά τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια της 4ης Υ.ΠΕ. κ. Τσαλικάκη Δημήτριο και κ.Χατζοπούλου Ειρήνη , τον προϊστάμενο Τεχν. υπηρεσίας της 4ης Υ.ΠΕ. κ.Λυρτζή Στέργιο και την Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ.Μίγγα Μαρίνα.

Προηγούμενο άρθροΚΕΠ Καβάλας | Ανοιχτά αλλά με κλειστή είσοδο και κατόπιν συννενόησης
Επόμενο άρθροΘάσος | Απολύμανση κάδων, δημόσιων χώρων και οικισμών