Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τα ανταποδοτικά τέλη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά η απόφαση αυτή ήταν η πρόταση της αντιπολίτευσης και ως εκ τούτου η αντιπολίτευση πρέπει να απολογηθεί.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα η Αποκεντρωμένη με απόφασή της ακυρώνει ξανά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ληφθεί με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης. Ψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης, μπήκε στο περιθώριο η πρόταση της διοίκησης και η εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας. Μ’ αυτές τις διαδικασίες και την πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης που πήρε το παιχνίδι στα χέρια της βρεθήκαμε στην ακύρωση της απόφασης και την επαναφορά των τιμολογίων του 2019. Άρα αυτήν τη χρονιά με αποκλειστική υπαιτιότητα μερίδας της αντιπολίτευσης, οι Καβαλιώτες θα πληρώσουν αυξημένα ανταποδοτικά τέλη και τέλη καθαριότητας χωρίς έκπτωση. Μοναδική εξαίρεση θα είναι οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες για τις οποίες λάβαμε ξεχωριστή απόφαση. Με εισόδημα 5000 το χρόνο δεν πληρώνουν καθόλου ανταποδοτικά, από 5 έως 7,5 χιλιάδες έχουν έκπτωση 50% και μετά υπάρχει κλιμάκωση. Είναι κρίμα όμως διότι υπήρχε η βούληση και από την αντιπολίτευση και κυρίως από εμάς, να υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις στα ανταποδοτικά τέλη και να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες που φέτος είχαν τρομακτική καθίζηση του τζίρου. Αλλά με την έλλειψη εμπιστοσύνης της αντιπολίτευσης προς την οικονομική υπηρεσία φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο.

Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν. Ο κ. Ξανθόπουλος, η κα Τσανάκα πρέπει να λογοδοτήσουν στους Καβαλιώτες και να πουν τι έφταιξε και μας οδήγησαν εδώ. Άλλη μία φορά που η αντιπολίτευση παίρνει την μπάλα στα χέρια της νομίζοντας ότι μόνο αυτή έχει τη γνώση και το δίκιο κι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο».

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Για το πάρκινγκ της Ροδόπης είπε ότι «την πρόταση για δωρεάν χρήση την έχουμε σκεφτεί από την πρώτη στιγμή. Αν η νομιμότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλον τρόπο –γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα ακολουθήσει ντόμινο σφραγισμάτων- τότε η σκέψη μας πηγαίνει στη δωρεάν στάθμευση. Το θέμα είναι αν μπορεί να γίνει. Άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί. Ο νόμος και η απόφαση του ΣτΕ λένε ότι ακόμη και σε περίπτωση που δεν καταβάλλονται φύλαχτρα, απαιτεί άδεια λειτουργίας χώρου στάθμευσης. Πιθανολογώ ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η ωραία πρόταση. Και εμείς το θέλουμε και θα ψάξουμε με κάθε δυνατό πολιτικό και νομικό θεμιτό μέσο.

Φανταστείτε να ακολουθήσουν κι άλλα σφραγίσματα, να ανέβει ο τουρισμός και να λείψουν 500-600 θέσεις στάθμευσης. Θα είναι μεγάλο το έλλειμμα στις θέσεις και θα αυξηθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Είναι ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, ένα πρόβλημα που ανέκυψε από το πουθενά».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η ανάπτυξη του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΔεν θα πληρώσουν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας εισφορά για το 2021