Ικανοποιητικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό κρουαζιέρας για το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα ο σχεδιασμός για φέτος προβλέπει 36 κρουαζιερόπλοια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η κρουαζιέρα αναβαθμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τις συνεργασίες και τις προσπάθειές μας. Φαίνεται ότι και φέτος θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και σημαντική για την τοπική οικονομία. Κάναμε έναν απολογισμό πριν από μερικές εβδομάδες οι τρεις φορείς, Δήμος Καβάλας, Οργανισμός Λιμένα και Επιμελητήριο, μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο κ. Νικολαϊδη. Κατ’ αρχάς έγινε ένας απολογισμός και μία αποτύπωση για την περσινή χρονιά αλλά αυτό που μας ενδιέφερε ακόμη περισσότερο είναι τι λέει ο σχεδιασμός για φέτος, για το 2024. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες στη μεγάλη Έκθεση στη Γένοβα της Ιταλίας, συμμετείχε και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προβάλλοντας το λιμάνι της Καβάλας, την κρουαζιέρα ως προορισμό για την περιοχή μας και τα μηνύματα είναι εξίσου πολύ θετικά. Άρα βλέπουμε ότι ο στόχος μας ίσως να αυξήσουμε κατά λίγο τα κρουαζιερόπλοια αυτήν τη χρονιά, μάλλον θα είναι εφικτός και επιτυχής. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε κατορθώσει να φέρουμε τα κρουαζιερόπλοια υψηλής ποιότητας επισκεπτών. Για πρώτη φορά θα έρθουν στην περιοχή μας και θα προσδέσουν κρουαζιερόπλοια τα οποία η ημερήσια αποζημίωσή τους στον επισκέπτη είναι περίπου στα 1500 ευρώ, όταν στα υπόλοιπα κρουαζιερόπλοια είναι περίπου στα 500 με 700 ευρώ. Άρα γίνεται κατανοητό ότι προσπαθούμε να πετύχουμε ένα πολύ πιο ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια. Δημιουργούμε νέες διαδρομές, πάνω από 8, σε φυλλάδιο το οποίο αυτήν τη στιγμή ετοιμάζεται και ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες. Αυτό το φυλλάδιο θα δίνεται στους τουρίστες- επισκέπτες. Έχουμε βάλει και μία μεγάλη διαδρομή μέσα στο κέντρο της Καβάλας και για τα εμπορικά καταστήματα και για τα σημεία ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη, έτσι ώστε να υπάρξει και ένα αποτύπωμα μέσα στην πόλη. Θα πρέπει και η πόλη να δει ένα μεγαλύτερο αποτύπωμα από την κρουαζιέρα».

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε ικανοποιημένοι, συνεχίζουμε, βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Όπως, επίσης, στόχος αυτών των συνεργασιών είναι την επόμενη εβδομάδα να βρισκόμαστε στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Θα υπογράψουμε κι εκεί ένα πρωτόκολλο συνεργασίας πιο διευρυμένο. Θα είναι και το Επιμελητήριο της Καβάλας, θα έχουμε μαζί μας το Επιμελητήριο της Χίου ώστε να έχουμε το βόρειο Αιγαίο, θα είναι το Επιμελητήριο του Έβρου και με την αρωγή της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αυτό το πρωτόκολλο συνεργασίας. Στη συνέχεια έχουμε σκοπό να το διευρύνουμε και με τα νησιωτικά Επιμελητήρια της χώρας, που θα υπογράψουμε όλοι οι φορείς μαζί αυτό το πρωτόκολλο, προκειμένου να αναπτύξουμε τη συνεργασία των λιμανιών μας. Όχι μόνο σε επίπεδο κρουαζιέρας αλλά και σε άλλα επιχειρηματικά και εμπορικά σημεία. Άρα, την επόμενη εβδομάδα που θα έχουμε αυτές τις συναντήσεις, και με την επιστροφή μας, θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε γι’ αυτήν την εξέλιξη».

Προηγούμενο άρθροΧρόνια πολλά Ελλάδα
Επόμενο άρθροΚαλή η αγοραστική κίνηση το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας σε Κρηνίδες και Φιλίππους αλλά γενικά ο Μάρτιος δεν είναι ικανοποιητικός