Ουσιαστική χαρακτήρισε την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη στην Καβάλα ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Η υπουργός επέβλεψε και το έργο 2.800.000 ευρώ στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι «ήταν μία επίσκεψη ουσίας που τόσο η υπουργός όσο και το επιτελείο της, είδαν μαζί μας τα θέματα που υπάρχουν. Πήγαμε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων για το έργο των 2,8 εκ ευρώ που αφορά εργασίες μέσα στον χώρο και το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την πυρόσβεση ύψους περίπου 1,8 εκ ευρώ. Κατόπιν ήρθαμε στην Καβάλα, στην Αντιπεριφέρεια, όπου εκεί ήταν ο κ. Πολίτης, ο κ. Σιμιτσής, ο κ. Καραγιώργης και διάφοροι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν της Καβάλας και γενικότερα τον νομό Καβάλας.

Η κ. Μενδώνη μας είπε ότι έχει υπογράψει τη χρηματοδότηση με 500 χιλιάδες, εργασίες πυρόσβεσης- συντηρήσεων που αφορούν τη Δημοτική Καπναποθήκη. Επίσης, μέσα σ’ αυτό το έργο θα είναι ένα υποέργο που θα γίνει η θερμική επεξεργασία για να καταπολεμηθεί το σαράκι που υπάρχει σε μεγάλη έκταση στα ξύλινα μέρη της καπναποθήκης.

Θα γίνει συντήρηση των έργων τέχνης που υπάρχουν μέσα και επίσης θα γίνει ένας θάλαμος απεντόμωσης όπου μελλοντικά ό,τι θα μπαίνει μέσα ξύλινο αντικείμενο, θα γίνεται πρώτα η απεντόμωση και μετά θα εκτίθεται.

Επισκεφθήκαμε το φρούριο όπου εκεί έχει υπογράψει για 200 χιλιάδες ευρώ πάλι από το Ταμείο Ανάκαμψης για να γίνει μία αναβάθμιση- εξωραϊσμός στο θεατράκι. Επίσης δόθηκαν λύσεις σε ένα άλλο έργο του ίντερακτ αλιείας και έχει σχέση με την πρόσβαση για άτομα με αναπηρία».

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ

Πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε, επίσης, για τα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος Καβάλας, όπως το Μουσείο Καπνού για το οποίο να είμαστε έτοιμοι ώστε να μπορέσει να το εντάξει στο καινούργιο ΕΣΠΑ που θα ανοίξει. Συζητήσαμε για τη μελέτη που έχει τελειώσει ο Δήμος Καβάλας και αφορά τα τρία εμβληματικά κτήρια, δηλαδή το Δημαρχείο, το κίτρινο κτήριο δίπλα που ήταν η Τεχνική Υπηρεσία και το κτήριο του Μούτουλα. Οι παρεμβάσεις και οι συντηρήσεις που γίνονται είναι ύψους 10 εκ ευρώ. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων στην Ξάνθη για να μπορέσει μετά να πάει στο ΚΑΣ και να δοθεί η έγκριση και να μπει στο ταμείο.

Συζητήσαμε θέματα καπναποθηκών, όπου είπε και στους αρχαιολόγους να δουν πλέον το θέμα και πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις ώστε να δοθούν σύγχρονες χρήσεις χωρίς να μένουμε κολλημένοι στα ξύλινα πατώματα και στον κάναβο των υποστυλωμάτων τα οποία υπάρχουν. Ήταν μια επίσκεψη πολύ θετική».

Προηγούμενο άρθροΤο 1ο Γυμνάσιο Καβάλας φιλοξένησε ομάδα μαθητών από σχολείο της Νυρεμβέργης
Επόμενο άρθροΈρχεται και “επίδομα καλοκαιριού”; – Στο τραπέζι να δοθεί έκτακτη ενίσχυση ύψους 200 ευρώ