Εξοικονόμηση ενέργειας για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας αλλά και για το Τεχνικό Λύκειο χάρις στα έργα που γίνονται εκεί. Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε σχετικά.

Όπως ανέφερε αρχικά “Πραγματικά η μελέτη για το 12ο Δ.Σ. έχει γίνει επί των ημερών του κ. Σιμιτσή και όντως υπήρξαν κάποια προβλήματα στη δημοπράτηση λόγω της δημοσιονομικής παρέμβασης που έγινε επί Τσανάκα. Το θέμα είναι ότι το έργο είναι σε δύο φάσεις, χωρίσθηκε δηλαδή στη μέση και μια δημοπράτηση έγινε πιο μπροστά με έναν εργολάβο και μετά ήρθε ένας δεύτερος εργολάβος.

Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό, ήταν δύο εργολάβοι σε ένα έργο που έφεραν πολλές δυσλειτουργίες. Όταν λοιπόν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και μάλιστα και ενώ υπήρχε και πανδημία εν προκειμένω εμείς κάναμε τη δουλειά μας ενώ υπήρξαν και πολλά προβλήματα μια και είχαμε και κρούσματα και πολλά άλλα τινά.

Στο τέλος των δύο εργολαβιών φάνηκαν πολλές ατέλειες ενώ το έργο για να ολοκληρωθεί ήθελε άλλες 800 χιλιάδες ευρώ. Μαζέψαμε τις εργασίες, κάναμε δημοπράτηση και πήραμε έναν πολύ καλό εργολάβο, τον τρίτο κατά σειρά.,

Το έργο άργησε αλλά έγινε και αυτό οφείλεται σε τρεις διοικήσεις. Του κ. Σιμιτσή, της κ. Τσανάκα και στη δική μου. Είναι πολύ σημαντικό και θα λειτουργεί με μηδενικό σχεδόν κόστος. Υπάρχει αβαθής γεωθερμία, υπάρχει φωτοβολταϊκό σε όλη την στέγη και αντλία θερμότητας αλλά και πετρέλαιο».

ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Άρα η θέρμανση θα καλύπτεται με τελευταία επιλογή στο πετρέλαιο και έτσι θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας. Αλλά μιλάμε για ένα σύγχρονο σχολείο με λαμπτήρες λεντ, με συστήματα ανοίγματος των παραθύρων ανάλογα με την θερμοκρασία. Είναι εμπρός ένα ενεργειακό στέγαστρο έτοιμο και τον χειμώνα θα έχουμε ήλιο που θα ζεσταίνει καλύτερα,

Έχει και εξωτερική μόνωση άρα το κόστος θα περιορισθεί. Το ίδιο γίνεται και στο Τεχνικό Λύκειο. Και αυτό είναι ένα ενεργοβόρο σχολείο που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και αυτό θα αλλάξει πολύ».

Προηγούμενο άρθροΑπόστολος Χρόνης: Είμαστε σε διαδικασία να αλλάξουμε τη ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος