Το μήνυμα του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τη Γενοκτονία των Ποντίων:

“Συμπληρώνονται σήμερα 101 χρόνια από την ημέρα που οι δυνάμεις των Νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ Ατατούρκ, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο εκτοπισμού των ελληνικών πληθυσμών του Πόντου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας. Ο αφανισμός 353.000 Ελλήνων του Πόντου, με τη δημιουργία των Ταγμάτων Εργασίας (Αμελέ Ταμπουρού) και την πυρπόληση των πατρογονικών τους εστιών, αμαυρώνει την εικόνα της Τουρκίας και την εκθέτει στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού τόσο από τους γείτονες μας, όσο και από την παγκόσμια κοινότητα, αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα των απογόνων χιλιάδων οικογενειών που “έσβησαν στα αγιασμένα χώματα των χαμένων πατρίδων.

Πιθανές κινήσεις έμπρακτης μεταμέλειας και αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας εκ μέρους των κρατών που έβαλαν την υπογραφή τους για να συντελεστεί η τουρκική θηριωδία στον μαρτυρικό Πόντο, μπορούν αφενός μεν να αποτρέψουν την εμφάνιση παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον και αφετέρου να επουλώσουν, ως ένα βαθμό, τις πληγές που προκάλεσε το Κεμαλικό καθεστώς.

Αιώνια η μνήμη όλων των θυμάτων της γενοκτονίας”.

Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για στήριξη της απασχόλησης – Άμεσα 500 εκατ. ευρω στην αγορά εργασίας
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | “100 + 1 χρόνια υπερήφανης μνήμης”