Αρκετά διοικητικά προβλήματα διαπιστώνει ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος τονίζοντας ότι δεν λειτουργεί η Περιφέρεια όπως θα έπρεπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Δεν ήμουν ικανοποιημένος από την διοίκηση της προηγούμενης διοίκησης στην Περιφέρεια και για αυτό ακριβώς αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με ένα άλλο διοικητικό σχήμα.

 Μετά έθεσα υποψηφιότητα και αυτή είχε την επιδοκιμασία των πολιτών της Καβάλας με δεδομένο ότι συγκεντρώσαμε περισσότερο από το 60% των ψήφων στο δεύτερο γύρο ενώ θα θυμίσω ότι στον πρώτο γύρο είχαμε περίπου τις διπλάσιες ψήφους από το δεύτερο συνδυασμό.

 Το θέμα είναι ότι αφού πρώρα θα ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που με τίμησαν και προσωπικά και παραταξιακά με την ψήφο τους,  έχουμε δει μετά από τόσο χρόνο ότι η επιλογή αυτή  δικαιώνεται! Και πιστεύω ότι δικαιώνεται.

Όχι μόνο  γιατί με τίμησε ο κόσμος με την ψήφο του και με την επιδοκιμασία του αλλά και για το γεγονός ότι βλέπουμε μια διοίκηση της Περιφέρειας η οποία δεν λειτουργεί. Εγώ αυτό που βλέπω και θέλω είναι να μην δικαιωθώ αλλά να λειτουργεί η διοίκηση και να υπάρχει μια ώσμωση έργου, μια παραγωγή έργου προς όφελος της περιοχής. Όταν είχα αναλάβει ως Αντιπεριφερειάρχης είχα εντοπίσει ένα μεγάλο θέμα και αυτό ήταν το λιμάνι. Ασχολήθηκα προσωπικά και μόνος μου και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και πράγματι βρήκα μια λύση. Και το λιμάνι από εκεί που ήταν βαλτωμένο και παρατημένο, με χιλιάδες προσφυγές, αιτήσεις, αναιρέσεις και όλα τα ένδικα και μη μέσα να έχουν ασκηθεί ήδη, μπορέσαμε τελικά να το απομπλέξουμε και σε ένα εύλογο χρόνο τελικά το τελειώσαμε».

 ΧΩΡΙΣ   ΣΤΟΧΕΥΣΗ

Ο ίδιος συνεχίζοντας είναι πιο καυστικός. «Σήμερα δεν βλέπω ότι υπάρχει μια στόχευση. Βλέπω – και το λέω αυτό με σκωπτική διάθεση – να έχει αλλάξει η σειρά με την οποία παρκάρουν τα αυτοκίνητα στην πυλωτή του Διοικητηρίου, άλλαξε η σειρά με την οποία έκαναν παρέλαση οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας, βλέπω διάφορα αλλά δεν βλέπω κάτι που να αφορά τον πολίτη του νομού Καβάλας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου να προχωρά και να μπορεί να είναι κάτι που να έχει επίπτωση στην πόλη. Βλέπω ότι τα πράγματα είναι βαλτωμένα και προβληματίζομαι για το πως μπορούμε ως αντιπολίτευση να μπορέσουμε να πιέσουμε ώστε τα πράγματα να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση. Αλλά πρέπει κάτι καλό να είναι προς όφελος της περιοχής και όχι προς όφελος της παράταξης μας ή της προσωπικής μας δικαίωσης και αντιπολιτευτικής διάθεσης» τόνισε χαρακτηριστικά.

 ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ

Αναφορικά με μια σειρά από άλλα θέματα τόνισε ότι  «Δεν παρέστη στην κοπή πίτας  της Περιφέρειας ενώ αυτό που βλέπω είναι ότι αυτό που αναδείχθηκε και το λέω πολιτικά είναι η «πασοκοποίηση» του χώρου. Βλέπω εμπρός μου να έχει εκχωρηθεί ουσιαστικά η διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Καβάλας στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Βλέπουμε δηλαδή να έχει παραχωρηθεί σε μια λογική η οποία πολιτικά εμένα δεν με εκφράζει! Δεν μέμφομαι βέβαια το ιστορικό ΠΑΣΟΚ με τα πολιτικά του στοιχεία το οποίο ποτέ δεν ψήφισα και δεν εντάχθηκα ποτέ σε αυτό, δεν μπορώ να μεμφθώ τις προσωπικότητες ιστορικές κυρίως, όπως ο Γιάννης Τσακλίδης, ο Δημήτρης Παπουτσής, ο Ηλίας Παπαδόπουλος, απλά μέμφομαι αυτό το τυχοδιωκτικό ΠΑΣΟΚ το οποίο όπως μαζί με τους ΑΝΕΛ και με κάτι υπολείμματα του ΛΑΟΣ προσπαθεί να μπει και να ασκήσει διοίκηση με μια εντελώς κερδοσκοπική και τυχοδιωκτική σχέση και οπορτουνιστική λογική η οποία δεν οδηγεί πουθενά και δεν παράγει έργο. Η Περιφέρεια έχει μεταστραφεί σε ένα ΜΕΤΙΟΣ TRAVEL όπως το αποκάλεσε κάποιος, μια και ήδη γύρισαν από τη Γερμανία και το Βερολίνο για τις διακοπές και τώρα ετοιμάζονται να πάνε στην Σαγκάη ενώ δεν ξέρουν καν ποια κρουαζιερόπλοια θα έρθουν στην περιοχή, μια είδηση που έκανε γνωστή μόνο μέσα από την αντιπολίτευση που ανέβασε στο face book  ποια πλοία θ α έρθουν. Το μόνο που κάνουν είναι τσάμπα ταξίδια χωρίς να υλοποιούν κανένα έργο.

 Δεν θέλω να έχω καμία συνάφεια με αυτή την πολιτική λογική και την πολιτική πράξη. Είμαι άνθρωπος των αποτελεσμάτων και άνθρωπος της συνέπειας».

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση Γιάννη Πασχαλίδη για αποπληρωμή αποζημιώσεων σε πληγέντες αγρότες από χαλαζοπτώσεις
Επόμενο άρθροΘάσος: Συνελήφθησαν μητέρα και ο σύντροφός της μετά από καταγγελία της κόρης της