Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χάραξη της διέλευσης του σιδηρόδρομου της Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, είναι απαραίτητη η σύνδεση με το εμπορικό λιμάνι και η χάραξη μπορεί να αλλάξει σε κάποια σημεία για λόγους ασφαλείας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το λιμάνι με το μεγαλύτερο βύθισμα στη βόρεια Ελλάδα, που είναι το δικό λιμάνι, το Φίλιππος Β’, να αποκτήσει σιδηροδρομική σύνδεση. Είναι κάτι που μας βασανίζει και το περιμένουμε σχεδόν 35 χρόνια. Οι καθυστερήσεις ήταν πολλές και αδικαιολόγητες. Βεβαίως, σε κάθε μία περίπτωση προέχουν τα θέματα της ασφάλειας -και το θέσαμε και χθες σαν Περιφέρεια στη σύσκεψη που έγινε στο αρμόδιο Υπουργείο- και θα πρέπει να απαντηθούν οι αιτιάσεις που θέτει η Βιομηχανία Λιπασμάτων ή διαφορετικά θα πρέπει να εξεταστεί και η αναγκαιότητα μίας μικρής τροποποίησης της χάραξης στη δυτική της απόληξη. Ελπίζουμε ότι σύντομα το Υπουργείο, το οποίο λέει ότι πιέζεται, θα δώσει και τις απαραίτητες απαντήσεις».
ΤΑ ΔΥΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ
Πρόσθεσε ότι «είναι δύο τα ενδεχόμενα. Ή θα απαντήσει το Υπουργείο όσον αφορά ότι αυτά τα θέματα της ασφάλειας καλύπτονται –δεν ξέρω πώς, δεν είμαι ειδικός και δεν θέλω να γίνω- ή διαφορετικά δεν θα ήμουν αντίθετος και στο να υπάρξει μια μικρή τροποποίηση της χάραξης προκειμένου να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Η σιδηροδρομική σύνδεση είναι πολύ σημαντική για το λιμάνι, για την Καβάλα και για την Περιφέρεια, αυτήν την άποψη εκφράσαμε. Είναι μια άποψη ρεαλιστική, ισορροπημένη και μία άποψη την οποία έχει ανάγκη η περιοχή.
Μας είπαν ότι οι μελέτες είναι ολοκληρωμένες, αλλά νομίζω ότι θα επαναληφθεί κάποια στιγμή η συνάντηση για να δούμε τις λεπτομέρειες και τις απαντήσεις από το Υπουργείο και την ΕΡΓΟΣΕ στα ερωτήματα που τέθηκαν».

Προηγούμενο άρθροΑπό το Σεπτέμβριο προβλέπεται η λειτουργία ενός μητροπολιτικού Πρωτοδικείου στην Καβάλα και δύο περιφερειακών Πρωτοδικείων, στη Θάσο και την Ελευθερούπολη
Επόμενο άρθροΑντιδράσεις έχει προκαλέσει η χάραξη της διέλευσης του σιδηρόδρομου της Καβάλας