Συνέχεια επαφών για τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ. Χρήστο Γάκη. Αυτή την φορά σειρά είχε ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης και ο κ. Γάκης επί του θέματος τόνισε ότι “Είναι γεγονός ότι το βασικότερο θέμα που μας απασχόλησε ήταν το φυσικό αέριο και ουσιαστικά οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει. Άρχισαν ήδη να κατασκευάζονται οι οδοί για την όδευση του αγωγού. Ένα θέμα που πρέπει και άλλωστε ήδη παρακολουθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας μια και όσο το έργο προχωρά και έρχεται προς το εσωτερικό της πόλης, θα προκύψουν και ζητήματα που θα πρέπει για όλα αυτά να είναι γνώστες και να ρυθμιστούν τα πάντα.

Γι αυτό και ξεκίνησα μια συζήτηση προκειμένου να συνεργαστούμε και με το Δήμο Καβάλας και με τους αρμοδίους ώστε να περάσει όσο πιο ομαλά γίνεται ο αγωγός από την πόλη μας και να έχουμε όσο το δυνατό πιο λίγα και ελαφρά προβλήματα!” .

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ

Σε ερώτηση για το αν η Περιφέρεια έχει ρόλο τόνισε ότι “Εμείς συνεργαζόμαστε ουσιαστικά με την κατασκευάστρια εταιρεία η οποία και έχει αναλάβει το έργο! Ένα μέρος της κατασκευής του αγωγού άλλωστε γίνεται μέσα από το δικό μας ΕΣΠΑ οπότε και εμείς παρακολουθούμε το έργο το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ουσιαστικά το σχεδίασε και το ενέταξε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Το χρηματοδοτεί ενώ αρχικός σκοπός ήταν να αποκτήσουμε και εμείς στη δική μας περιοχή φυσικό αέριο!

Σαφώς και παρακολουθούμε και θα συνεργαστούμε και με όλους τους φορείς που έχουν ρόλο και λόγο στην συγκεκριμένη κατασκευή. Έχουμε άτομα που ασχολούνται και βλέπουν”.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Εξάλλου στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά και στην αναγκαιότητα τοποθέτησης και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. “Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, οι σταθμοί ήταν ένα κομμάτι που με αφορούσε.

Εκεί προχωράει μια μελέτη για την τοποθέτηση 70 σταθμών φόρτισης σε διάφορα σημεία της πόλης της Καβάλας και πρέπει να γίνουν αντίστοιχες επαφές και με τους άλλους Δήμους ώστε να δούμε σε ποιο σημείο τελικά είμαστε και τι σχέδια υπάρχουν.

Εμείς θα κάνουμε γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες που χρηματοδοτούνται μέσα από το ταμείο της Πράσινης Ανάκαμψης έτσι ώστε να έχουμε σταθμούς χωρίς καμία δαπάνη από το Δήμο η οποία βέβαια θα είναι εξτρά από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Αυτές ήταν οι συζητήσεις και θα συνεχίσω τις επαφές μου με τα πρώτα έργα να φαίνονται στις αρχές του 2022” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο“Πάμε πλέον κανονικά στις συνεδριάσεις μας” τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣ Καβάλας Κωνσταντίνος Πεφάνης
Επόμενο άρθροΧιονίζει σε περιοχές του Νομού Καβάλας