Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Τρίτης (12/5) ο περιφερειακός σύμβουλος (Περιφερειακή Σύνθεση) και πρ. αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος έθεσε μία σειρά από ζητήματα στην διοίκηση της περιφέρειας, μετά το δελτίο Τύπου (δες εδώ)

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Μαρκόπουλος τονίζει ότι: “Ο περιφερειάρχης έχει μία εντελώς αγοραφοβική προσέγγιση. Δεν θέλουμε ούτε να μπλοκάρουμε τα θέματα, να δούμε, να συζητήσουμε, να συναινέσουμε, αλλά δεν είναι δυνατό να μένουμε στη διαδικασία της συνεδρίασης μέσω αποστολής e-mail”.

Ο πρ. αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αναφέρει πως δεν έχει παρουσιαστεί ένα σχέδιο για την περιφερειακή οικονομία μετά την κορωνοϊού εποχή, ενώ έκανε λόγο για το γεγονός ότι δεν έχουν συνεδριάσει το Συντονιστικό για την Πολιτική Προστασία ενόψει αντιπυρικής περιόδου. “Δεν μπορεί να ξέρει η κυβέρνηση της λεπτομέρειες όσες ξέρουμε εμείς στην περιφέρεια. “Είμαστε η μόνη περιφέρεια που τα ΣΟΠΠ δεν έχουν ολοκληρωθεί πριν την αντιπυρική περίοδο και κάποια δεν έχουν γίνει καθόλου.

Σχετικά με τον κλάδο του τουρισμού ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι ο Μιχάλης Αμοιρίδης (πρ. εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού) είχε συστήσει ένα φορέα τουρισμού και πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση:”Να συνεδριάσει ο Φορέας Διαχείρισης και η αρμόδια επιτροπή ώστε να μπορέσουν από τα αιτήματα των ανθρώπων του τουρισμού, χωρίς εμπάθειες και αποκλεισμούς, να πάμε και να υποστηρίξουμε τα αιτήματα στο υπουργείο τουρισμού. Πρέπει να γίνει η προετοιμασία έτσι ώστε όταν ξεκαθαρίσουν τα διαδικαστικά θέματα από πλευράς υπουργείων ώστε να είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει να ξεπεραστεί και το πλέγμα κατωτερότητας, ανασφάλειας και εμπάθειας που πολλές φορές αναδεικνύεται άνθρωποι που μπορεί να είναι χρήσιμοι σε κάποια ζητήματα δεν αξιοποιούνται γιατί είναι άνθρωποι της άλλης πλευράς. Αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργήσει αυτό που ονομάζεται περιφέρεια προς όφελος του πολίτη. Ζητάμε να υπάρχει ένας σχεδιασμός και υπάρχει διάθεση να συνεισφέρουμε“.

Επίσης ζητήθηκε περιφερειακό συμβούλιο θα συστηθεί το θέμα μετά κορωνοϊού εποχής και το θέμα των κουνουπιών, ο σχεδιασμός από εδώ και πέρα και το χρονοδιάγραμμα της νέας σύμβασης. “Να δούμε τι σχεδιάστηκε και τις λεπτομέρειες του”.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο περιφερειακός σύμβουλος (Περιφερειακή Σύνθεση) και πρ. αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 από το 1.06.39 έως 1.21.20

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή ρεύματος την Τετάρτη 12/5 στη Νέα Πέραμο
Επόμενο άρθροΙσραήλ: Βρήκαμε αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορονοϊό!