Από τις 04/05/2020 εφαρμόζεται το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν αναγκαστικά την προηγούμενη περίοδο. Η αποκλιμάκωση και η επαναλειτουργία των Π.Ι. επιβάλλει τη συνεχή εφαρμογή των οδηγιών και των μέτρων προφύλαξης για τον COVID-19.
Σε αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων και μέχρι την πλήρη στελέχωση των Π.Ι. με αγροτικούς γιατρούς, η λειτουργία τους θα γίνεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες , που θα αναρτώνται στην είσοδο κάθε Π.Ι.
_ Η προσέλευση πολιτών ή ασθενών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με προγραμματισμένο ραντεβού (εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά). Τα ραντεβού θα κλείνονται στο τηλέφωνο 2593350000 του Κ.Υ. Πρίνου.
_ Η παρουσία συνοδών απαγορεύεται (εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων που χρειάζονται υποστηρικτική συνοδεία).
_ Με δεδομένο τον περιορισμένο χώρο αναμονής στα Π.Ι. και της απαιτούμενης απόστασης ασφαλείας (1,5-2 m ανά πολίτη ή ασθενή), θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα εντός του χώρου του Π.Ι. ένα-δύο άτομα.
_ Επιβάλλεται η συνεχής επαγρύπνηση των επαγγελματιών υγείας με μέσα ατομικής προστασίας και η υποχρέωση εκ μέρους των ασθενών ή πολιτών για χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) και γαντιών , τα οποία φέρουν οι ίδιοι.
_ Διατήρηση της εξ αποστάσεως διαχείρισης χρονίων νοσημάτων όπου είναι εφικτό και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.
_ Διατήρηση της άυλης συνταγογράφησης στις περιπτώσεις που υπάρχει δυνατότητα και κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες.
_ Περιστατικά ως ύποπτα για COVID-19 παραπέμπονται άμεσα στο Κ.Υ. ή στο Νοσοκομείο ή σε κατ”οίκον παρακολούθηση αναλόγως της βαρύτητας των συμπτωμάτων.
_ Σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους στο Κ.Υ.ΠΡΙΝΟΥ θα εξακολουθήσει να τηρείται η διαδικασία ΔΙΑΛΟΓΗΣ σε πιθανά ή όχι κρούσματα COVID-19 , πριν διαπιστωθεί η ανάγκη εισόδου εντός του χώρου του Κ.Υ.

Όπως έγραψε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος: “κάνουμε προσεκτικά βήματα μπροστά με κανόνες και υπευθυνότητα για μην επιστρέψουμε πίσω”.

Προηγούμενο άρθροΚαμία επίσημη κρούση Πανταζή για τον ΑΟΚ, τα προβλήματα και η επόμενη μέρα
Επόμενο άρθροΤσιόδρας… εμπιστευτικό – Τα φάρμακα και τα εμβόλια που ανοίγουν το δρόμο για να ηττηθεί ο κορονοϊός