Ο πρόεδρος της Superleague, Μηνάς Λυσάνδρου, κατέθεσε αίτημα έτσι ώστε να ανοίξουν τα προπονητικά κέντρα των ομάδων και να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στις προπονήσεις, εφόσον αυτές σχεδιάζονταν να γίνουν έτσι κι αλλιώς υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την προσεχή Πέμπτη αναμένουν οι ομάδες της Superleague για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Με βάση όσα έγιναν σήμερα γνωστά, τα προπονητικά κέντρα των συλλόγων παραμένουν κλειστά, αφού την προσεχή Δευτέρα (4/5) θα ανοίξουν μόνο οι αθλητικοί χώροι που θα εξυπηρετούν ατομικές προπονήσεις.

Την προσεχή Πέμπτη το πλήρες πλάνο άρσης των μέτρων για τον αθλητισμό

Η Superleague μέσω του προέδρου της Μηνά Λυσάνδρου κατέθεσε αίτημα να ξεκλειδώσει το λουκέτο των προπονητικών κέντρων, δεδομένου ότι οι πρώτες προπονήσεις θα διεξάγονταν ούτως ή άλλως με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Καμία από τις ομάδες της Λίγκας δεν θα έμπαινε απευθείας σε κανονικό πρόγραμμα και λόγω κορονοϊού αλλά και λόγω της πολύ μακράς αποχής των παικτών που θα “αγγίξει” τους δύο μήνες. Όποτε κι αν επιστρέψουν οι ομάδες, στο πρώτο στάδιο οι προπονήσεις θα είναι εστιασμένες στη φυσική κατάσταση και θα γίνονται σε μικρά γκρουπ, συνεπώς δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές από τις αντίστοιχες των αθλητών του στίβου ή των υπόλοιπων ατομικών αθλημάτων. Άλλωστε, τα πρωτόκολλα σε όλες τις χώρες που ξεκίνησαν ποδοσφαιρικές προπονήσεις, προβλέπουν ατομικές σε μικρές ομάδες και μετά από λίγο καιρό θα αρχίσουν οι επαφές.

Η επιτροπή του υπουργείου επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα, το οποίο θα απαντηθεί εκ των πραγμάτων την Πέμπτη (30/4) στην παρουσίαση του πλάνου επιστροφής στην αθλητική κανονικότητα από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Πώς βάζουμε και βγάζουμε σωστά την απλή χειρουργική μάσκα – Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροΆρση μέτρων: Αναλυτικές οδηγίες προστασίας σε κομμωτήρια, νοσοκομεία και καταστήματα