Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ειρήνη Βρανά παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων στην Χρυσούπολη Καβάλας.
Η εκδήλωση τίμησε τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που σφαγιάστηκαν και αυτών που διώχθηκαν όταν ο Μουσταφά Κεμάλ το 1019, με συνεργό του τον Τοπάλ Οσμάν, έκανε πράξη το σχέδιο εκκαθάρισης του Ελληνικού πληθυσμού και των Αρμενίων, ολοκληρώνοντας το έργο των Νεότουρκων.
Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στις 19 Μαΐου 1919, όταν ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα. Η Βουλή των Ελλήνων το 1994 αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων ενώ ήδη γίνονται ολοένα βήματα προκειμένου η Διεθνής Κοινότητα επίσημα να προχωρήσει στην αναγνώριση των γεγονότων του 1919.
“Είναι αδιάσειστη αλήθεια ότι η μνήμη είναι ικανή να προλαμβάνει τις επόμενες καταστροφές όπως ειπώθηκε σε αυτήν την τόσο συγκινητική εκδήλωση. Μία εκδήλωση μνήμης και οδύνης πράγματι.. Θυμόμαστε για μην ζήσουμε ξανά παρόμοιες θηριωδίες” δήλωσε η Ειρήνη Βρανά .
“Έχουμε χρεος να θυμόμαστε τον περήφανο Πόντο.. την “Ρωμανία των Αργοναυτών και του Διγενή πατρίδα” όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση . Η ιστορία δεν πρέπει να παραγράφεται αλλά να αποτελεί πάντοτε εργαλείο αυτοπροσδιορισμού και κατανόησης της ανθρώπινης διάστασης σε όλο της το εύρος ακόμη και αυτό της θηριωδίας.
Μόνον έτσι θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον των παιδιών μας” τόνισε η υποψηφία Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συγχαίροντας την εξαιρετική διοργάνωση.

Προηγούμενο άρθροΣτην λαϊκή αγορά της Καβάλας βρέθηκε κλιμάκιο της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ν.Καβάλας
Επόμενο άρθροΑΕΚ – Βόλος 4-0: Πρωταθλήτρια με γκολ και θέαμα