Ανήμερα των γενεθλίων της ΝΔ και σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία να προκαλεί ακατάπαυστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αναμένεται να αναφερθεί τόσο στην ένταση με την Τουρκία όσο και στην ενεργειακή κρίση αλλά και στις επερχόμενες εκλογές.

Με την επέτειο των 48 χρόνων της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι δηλώνουμε την πίστη μας στην δημοκρατία και την άρρηκτη σχέση μας με τους πολίτες.

Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους πάνω και πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, είπε θυμίζοντας τα λόγια του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σχεδόν 50 χρόνια μετά και 39 μήνες γόνιμης διακυβέρνησης μπορούμε να πούμε ότι η ΝΔ είναι όλων των Ελλήνων, τόνισε.

Θέτοντας το πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα και η ΝΔ ζήτησε από τους βουλευτές να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια για τις καλές και κακές στιγμές όπως είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ έχει την δυνατότητα πλέον να ενσωματώνει κάθε νέα ιδέα.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά είπε ότι είναι: η προστασία της πατρίδας, η ανοικτή και παραγωγική οικονομία λη δίκαιη κοινωνία και η εθνική ενότητα.

Αναφερόμενος στις κρίσεις και τις αντιξοότητες είπε ότι η πατρίδα παρόλα αυτά προχωράει μπροστά και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και την μείωση της ανεργίας. Στηρίζει όσο γενναία μπορεί το εισόδημα των νοικοκυριών και την λειτουργία των επιχειρήσεων χωρίς να ναρκοθετεί το κοινό μας μέλλον.

Μίλησε για μια προσπάθεια που ειδικά η ΚΟ της ΝΔ την γνωρίζει καλά ως πρωταγωνιστές ενός νομοθετικού έργου το οποίο δεν έχει όπως σημείωσε προηγούμενο. Από το καλοκαίρι του 2019 έως τα μέσα του 22 ψηφίστηκαν 330 νομοσχέδια, υπογράμμισε.

Έγιναν πάνω από 6.000 ομιλίες στην ολομέλεια και τις επιτροπές της Βουλής, τόνισε και ευχαρίστησε τους βουλευτές για την σπουδαία δουλειά που όπως είπε, γίνεται.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι τίποτα στον κόσμο δεν είναι το ίδιο από τον Οκτώβριου του 1974 όταν η ΝΔ ξεκινούσε την διαδρομή της αλλά έμειναν ακλόνητες οι ιδρυτικές της αξίες. Γύρω της διαλύονταν συνασπισμοί, κράτη και κόμματα αλλά ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός και ο φιλελεύθερος και κοινωνικός της χαρακτήρας είναι ιδιότητες που αναπτύσσουμε απέναντι στα ζητήματα της εποχής.

«Φυσικός μας χώρος, παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία», τόνισε και «γι αυτό όπως είπε αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας. Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι κανείς εθνικός προϋπολογισμός και κανείς μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ένα παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Όποιος το ισχυρίζεται απλά λέει ψέμματα. Αυτός είναι ο λόγος που δίνω την μάχη για μια συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση, όπως έγινε με το Ταμείο Ανάκαμψης και το ευρωπαϊκό ψηφιακό διαβατήριο έτσι και τώρα η Αθήνα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ζητεί μια κοινή απάντηση σε ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Οι θέσεις μας βρίσκουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. πρέπει να τεθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και να αποσυνδεθεί η τιμή του από του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της Γερμανίας και πάλι λέγοντας ότι σε μια τέτοια αναγκαιότητα δεν μπορούν να αντισταθούν μικροϋπολογισμοί που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλλεγγύη. Τόνισε επίσης ότι αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στην Ευρώπη.

Επανέλαβε ότι η στήριξη θα συνεχιστεί με μέτρα αποτελεσματικά.

Αυτή την πολιτική είπε αντιλαμβάνονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι στην καταιγίδα η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους πολίτες χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον τους. Αυτή η περιπέτεια μπορεί πρόσκαιρα να μας κοστίσει αλλά δεν θα μας λυγίσει είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε ότι ο ορίζοντας είναι καθαρός και είμαστε οπλισμένοι με το διεθνές δίκαιο και τις θέσεις μας υποστηρίζει η διεθνής κοινότητα. Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι ένοπλες δυνάμεις και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο.

Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚ: Συνάντηση για τη μείωση παραγωγής του πετρελαίου – Πού θα φτάσει η τιμή του
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Έρχεται νέο κύμα και νέες παραλλαγές – Τα εμβόλια προστατεύουν αλλά όχι για πολύ