Ενοχλημένη είναι η τοπική κοινωνία του Ζυγού λόγω των παράτυπων μεταναστών που διασχίζουν την περιοχή. Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ντέμης Κοτσακίδης σημείωσε πως οι μετανάστες κινούνται σε μεγάλες ομάδες άνω των 30 ατόμων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τις τελευταίες ημέρες υπάρχει περισσότερη κινητικότητα από παράτυπους μετανάστες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Έχει ενοχληθεί η τοπική κοινωνία. Το πρόβλημα είναι ότι κινούνται σε ομάδες των 20, 30, 40 ατόμων. Συνήθως κυκλοφορούν τη νύχτα και όλο αυτό έχει ανησυχήσει τους κατοίκους. Η διαδρομή είναι πάνω από το Βουνοχώρι, από το Λυκόστομο ξεκινάνε και κατεβαίνουν, κάπου εκεί τους αφήνουν. Η τακτική της αστυνομίας είναι «ενημερώστε μας και θα έρθουμε» κι αυτό μέχρι να γίνει αργούν και οι μετανάστες εξαφανίζονται. Δεν ξέρω πώς θα λυθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Σε μια κοινωνία των 1500-2000 κατοίκων, υπάρχουν διάφορες και ποικίλες απόψεις κι αυτό που μας ανησυχεί είναι να μην έχουμε κάποιο επεισόδιο. Προσωπικά πιστεύω ότι αν υπάρξει κινητικότητα από την Αστυνομία θα αλλάξουν διαδρομή. Πάντως τη συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει έντονη κινητικότητα και η ανησυχία είναι λογική».

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Για το θέμα της ανακύκλωσης είπε ότι «οι κακές συνήθειες κάποιων δημοτών μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα γενικά στα ανακυκλώσιμα της δικής μου κοινότητας. Προσπαθούμε να συνετίσουμε τον κόσμο, να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση, να δούμε την ποιότητα της ανακύκλωσης, να μην καταστρέφονται όλα τα φορτία διότι οι κακές συνήθειες του ενός ή των λίγων, πάνε στο καλάθι των αχρήστων την προσπάθεια των πολλών. Γίνονται κάποιες συστάσεις και θέλω να πιστεύω ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Το Ζυγός είναι μια κοινότητα που έχει δεχθεί επαίνους για την ποιότητα και την ποσότητα της ανακύκλωσης, κάτι που δυστυχώς το έχουμε χάσει».

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

Για την ανάπλαση των πλατειών είπε ότι «ο Επίτροπος στο τελευταίο σκαλί της διαδικασίας ακύρωσε το έργο για κάποιες παραλείψεις από την πλευρά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας. Κανένας δήμαρχος και κανένας ανάδοχος έργου δεν θέλει κάτι τέτοιο και να πηγαίνουν τα έργα στο μέλλον. Είναι θέμα γραφειοκρατικό και ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Υπάρχει απογοήτευση. Αναπλάσεις και έργα στις κοινότητες γίνονται κάθε 20-30 χρόνια. Τις σχεδιάσαμε, τις προτείναμε και περιμέναμε να υλοποιηθούν. Τώρα το έργο πάει τουλάχιστον 1-1,5 χρόνο μετά. Εμείς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε πατήματα για να μας δώσουν ώθηση να συνεχίσουμε. Με τα συγκεκριμένα πράγματα δυστυχώς γίνεται το αντίθετο και είναι μια κατάσταση που θα έχει αντίκτυπο στις επόμενες εκλογές».

Προηγούμενο άρθροΕξωραϊσμός της αναπλασμένης παραλιακής Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΝ.Παναγιωτόπουλος: Επίκειται η έκδοση της απόφασης για την καταβολή ενίσχυσης τύπου deminimis στους αμπελουργούς του Ν.Καβάλας