treis909_473_355

– Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς μίλησαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος
– Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας
– Γερμανία: Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
– Ενδεχόμενη ελάφρυνση χρέους θα συζητηθεί μετά την αξιολόγηση, αναφέρει το υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη Τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων, παραχώρησαν στο υπουργείο Οικονομίας, οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, υπάρχει συμφωνία σχεδόν σε όλα με τους Ευρωπαίους. Απομένουν κάποια ζητήματα μικρής σημασίας και ασφαλώς η διατύπωση και η σύνταξη των τελικών κειμένων. Κι΄ αυτό δεν έγινε γιατί έπρεπε τα μέλη του κουαρτέτου να φύγουν από την Αθήνα για την Ουάσιγκτον. Μάλιστα κάποια από αυτά είχαν κλείσει και εισιτήρια.
Η συμφωνία με το ΔΝΤ δεν είναι εφικτή. Η εκτίμηση που υπάρχει και από τις δύο πλευρές είναι πως οι δύο πλευρές συμπίπτουν στα τρία τέταρτα των θεμάτων και διαφωνούν στα υπόλοιπα.

Προηγούμενο άρθροΦουντώνουν ξανά τα σενάρια για εκλογές…
Επόμενο άρθροΑμφίπολη: Πρόταση 950.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης