Χωρίς υπάλληλο είναι το Κοινοτικό Κατάστημα Αμυγδαλεώνα μετά την συνταξιοδότηση της μόνιμης υπαλλήλου. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης δήλωσε πως το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν γίνονται πλέον προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η κατάσταση όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό έχει μπει σε μία πορεία που μόνο χειρότερη θα γίνεται. Από τη στιγμή που από το 2011 υπάρχει απαγόρευση των οποιονδήποτε προσλήψεων και έχοντας υπ’ όψιν τις δεκάδες των υπαλλήλων που έχουν φύγει αυτά τα χρόνια στη σύνταξη και συνεχίζουν να φεύγουν, το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ένα αποτέλεσμα μίας κατάστασης που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και γίνονται όλο και χειρότερη. Από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται καμία απολύτως πρόσληψη για την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού σε όλο το ελληνικό δημόσιο. Πρωτίστως οι δήμοι έχουν φοβερά προβλήματα. Όταν το 2011 έγινε η συνένωση του δήμου Φιλίππων με το δήμο Καβάλας, ουσιαστικά έκλεισαν όλα τα κοινοτικά καταστήματα τα οποία μέχρι τότε είχαν ήδη κλείσει από τους Καποδιστριακούς δήμους πολλά, είχαμε μία δεύτερη φουρνιά με τη συνένωση των δήμων το 2011 και ουσιαστικά στο δήμο Καβάλας έμειναν να λειτουργούν μόνο κάποιες δημοτικές κοινότητες όπως είναι στο Ζυγό, στον Αμυγδαλεώνα και στις Κρηνίδες. Ήρθε το χρονικό σημείο όπου συνταξιοδοτήθηκε άλλη μία υπάλληλος στην κοινότητα του Αμυγδαλεώνα. Την ίδια στιγμή έχουν συνταξιοδοτηθεί και συνταξιοδοτούνται κάθε μέρα και στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας υπάλληλοι. Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικά τεράστια. Αυτήν τη στιγμή δεν λειτουργεί το κεντρικό ταμείο του δήμου γιατί δεν υπάρχει υπάλληλος να αναπληρώσει αυτόν που έπεσε τη Δευτέρα ερχόμενος στη δουλειά, έχει γύψο στο πόδι του και δεν υπάρχει κανένας να τον αναπληρώσει. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε καθημερινά και δεν είναι κάτι καινούργιο».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε είναι εδώ και καιρό να βρούμε λύση η οποία δεν θα δημιουργεί προβλήματα την ίδια στιγμή σε μία άλλη υπηρεσία. Δηλαδή, για να λύσω το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση της κοινότητας Αμυγδαλεώνα, δεν είναι το σωστό να δημιουργώ ταυτόχρονα πρόβλημα σε μία άλλη υπηρεσία. Αυτήν τη στιγμή προσανατολιζόμαστε στο να καταφέρουμε να έχουμε κάποιον υπάλληλο ο οποίος να εξυπηρετεί τους δημότες Αμυγδαλεώνα και γειτονικών χωριών, έτσι ώστε να έχουμε 2-3 μέρες κάποιον υπάλληλο εκεί και να μπορέσει να εξυπηρετήσει. Αλλά τέτοιου είδους καταστάσεις τις ζούμε καθημερινά και θα γίνεται όλο και χειρότερο αν δεν υπάρξει, επιτέλους, μία απόφαση η οποία να δίνει τη δυνατότητα στους δήμους, ανθρώπους οι οποίοι φεύγουν στη σύνταξη να μπορούμε να τους αναπληρώνουμε. Δεν ζητάμε να κάνουμε μέσα σε μία χρονιά 10-20 προσλήψεις. Αλλά θα πρέπει να ερωτηθούν οι δήμοι για τις άμεσες ανάγκες. Για παράδειγμα, αυτήν τη στιγμή στην τεχνική υπηρεσία ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί υπάλληλος σε καίρια θέση, ο οποίος ασχολείται με όλα τα έργα του δήμου και δεν υπάρχει άνθρωπος να τον αναπληρώσει. Γι’ αυτό πραγματικά θλίβομαι όταν ακούω συναδέλφους να εκφράζονται λες και ξαφνικά τώρα το ανακάλυψαν το πρόβλημα. Καταλαβαίνω την αγωνία τους να εκμεταλλευτούν για άλλη μία φορά, δυστυχώς, πολιτικά, αποβλέποντας στο πολιτικό όφελος καταστάσεις οι οποίες είναι καθημερινές στους δήμους της χώρας. Προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίζουμε και τέτοιου είδους προβλήματα γιατί όντως πρώτιστη ανάγκη του δημότη είναι να καταφέρει να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Και βέβαια, οι εκάστοτε διοικήσεις σ’ αυτό αποσκοπούν. Δυστυχώς, όμως, οι εποχές που ζούμε είναι πραγματικά πολύ δύσκολες σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στο οικονομικό, το οποίο έχει επιφέρει και αυτό το πρόβλημα».

Προηγούμενο άρθροΟι Ρουμάνοι πελάτες είναι πρώτοι σε αριθμό και σε διανυκτερεύσεις στη Θάσο
Επόμενο άρθροΗ Εφηβική σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει «Το αίνιγμα της Ποίησης»