Με τις Κυκλάδες να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση διεθνών αφίξεων τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν του 2022, οι προορισμοί της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Λέσβου και της Σάμου, κατέγραψαν τις χαμηλότερες επιδόσεις στη χώρα, σε σχέση με το 2019.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου από τα διεθνή αεροδρόμια τόσο των νησιωτικών όσο και των τουριστικών προορισμών της ενδοχώρας, που έδωσε η διαχειρίστρια Fraport στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν την αρνητική πορεία κάποιων προορισμών, σε επίπεδο αεροπορικών αφίξεων. Τόσο κίνηση εσωτερικού, όσο και οι αφίξεις ξένων τουριστών σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σάμο και Λέσβο σημειώνουν από την Άνοιξη όπου και ξεκίνησε η καλοκαιρινή περίοδος, αρνητικό πρόσημο.

Η μείωση στο αεροδρόμιο της Καβάλας για το Σεπτέμβριο έφτασε στο 19% στις αφίξεις εξωτερικού και στο 20% στις αφίξεις εσωτερικού, σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2019. Η σεζόν έκλεισε πρόωρα με τις τελευταίες διεθνείς πτήσεις να εκτελούνται στο τέλος Σεπτεμβρίου και με ελάχιστες αφίξεις μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη. Από τον Απρίλιο μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου στην Καβάλα έφτασαν περίπου 98.000 ξένοι τουρίστες αντί 123.000 το 2019. Οι Γερμανοί είναι η κύρια αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην περιοχή, μέσω αερομεταφορών, με μεγάλη διαφορά από τους Βρετανούς που έρχονται δεύτεροι και ακολουθούν οι Πολωνοί. Οι τουρισμός αυτός διοχετεύεται τόσο προς το νησί της Θάσου το οποίο πήγε καλύτερα απο άλλες χρονιές αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

Πηγή:www.news247.gr

Προηγούμενο άρθροΣτον ΑΟΚ ο Στέλιος Χωρινός
Επόμενο άρθροΛαϊκή συνέλευση στον Ζυγό Καβάλας