Σημαντικές είναι οι εξελίξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, όσον αφορά την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας και τα πρώην κτήρια κυρίως της Ορθοπεδικής και του Σανατορίου.

Για όλες τις εξελίξεις μίλησε ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

”Εδώ και αρκετές εβδομάδες υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά την ιδιοκτησία της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, το πρώην Σανατόριο. Ο χώρος αφορά την παλαιά κατασκευή πολλών δεκαετιών (Σανατόριο) και τη νεότερη όπου λειτουργούσε η Ορθοπεδική με ισόγειο και δυο όροφους. Όταν μιλάμε για εξελίξεις αναφερόμαστε κυρίως στο κτήριο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής, συν κάποια μικρά παρακείμενα οικήματα, όπως ο χώρος του φυσικοθεραπευτηρίου, αλλά και του φαρμακείου του Νοσοκομείου. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει δωρεά, καθώς κάποιος, δεν ξέρουμε όνομα, είναι διατεθειμένος να κάνει μια γενναία δωρεά στην Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, προκειμένου όλο αυτό το οίκημα να ανακαινιστεί και να έρθει στην προτέρα κατάστασή του”, ανέφερε σχετικά ο κ. Κροκίδης.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

”Ήδη πήραμε την απόφαση να αποδεχθούμε αυτήν την προσφορά, να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες και ήδη κάνουμε σκέψεις για το ποια χρήση θα έχει μετά το συγκεκριμένο κτήριο. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για το αν αυτό μπορεί να γίνει ένα γηροκομείο, γιατί πρέπει να ακολουθεί τους σκοπούς της Ιατρικής Εταιρείας, να είναι κοινωφελές. Το διοικητικό συμβούλιο που συνήλθε την περασμένη Δευτέρα είχε απαρτία και συζητήσαμε για αρκετή ώρα και για την αποδοχή αυτής της δωρεάς και ενδεχομένως για το μετά, να το διαχειριστούμε μόνοι μας σαν Ιατρική Εταιρεία είτε με κάποιον ιδιώτη του χώρου να συμπράξουμε σε μια κοινή εταιρεία. Άρα υπάρχει μια κινητικότητα, αυτό αφορά το παλιό κτήριο της Ορθοπεδικής και τα παρακείμενα μικρά κτήρια”, τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Κροκίδης.

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΩΘΗΣΗ ΘΕΤΙΚΗ

”Όσον αφορά το παλιό Σανατόριο, περιμένουμε την απόφαση από τον Άρειο Πάγο να ανακοινωθεί. Έχουμε πληροφορίες από τους νομικούς μας συμβούλους από την Αθήνα ότι η απόφαση για εμάς θα είναι θετική. Και για το Σανατόριο και για την παλιά Ορθοπεδική, υπάρχουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες όσον αφορά την αλλαγή χρήσης, την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης, αλλά νομίζω ότι υπάρχει καλή διάθεση και από την πλευρά του Δήμου. Τους ευχαριστώ όλους κι αυτούς που άσκησαν διοίκηση στον Δήμο Καβάλας και στο παρελθόν και στην νομαρχία και στην αντιπεριφέρεια. Όλοι μας βοηθούν προκειμένου η Ιατρική Εταιρεία να βρει διέξοδο και να δώσει λύση στην αρχή στο ένα από τα δυο κτήρια. Αν δοθεί λύση στο ένα κτήριο, αυτό θα δώσει ώθηση θετική για να βρούμε λύση και για το πρώην Σανατόριο. Εμείς προχωράμε υπό το πρίσμα του καταστατικού μας”, υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΒουλή: Άρχισαν οι προεκλογικοί αποχαιρετισμοί – Η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων πριν από τις εκλογές
Επόμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία για τον Ιορδάνη Αδαμάκη και για όλα τα θύματα των Τεμπών