Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τα νησιά με τη θάλασσα και τις υπέροχες παραλίες. Υπάρχουν όμως και οι νησιωτικοί αυτοί τόποι που πλημμυρίζουν από πράσινο και θυμίζουν περισσότερο… βουνό, αφού τα πεύκα φτάνουν μέχρι τις ακτές…

Τα νησιά της Ελλάδας εκτός από τις παραλίες προσφέρουν στους επισκέπτες πολλά ακόμα! Μάλιστα υπάρχουν αυτά που το πράσινο φτάνει μέχρι τις παραλίες και τα γραφικά χωριά τους φωλιάζουν σε αλπικά τοπία δημιουργώντας εικόνες ονειρικές! Εδώ θα πάμε σε 5 από αυτά, που αποτελούν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου!

Ιθάκη

Η πατρίδα του Οδυσσέα, η Μούσα του Ομήρου, η έμπνευση του Καβάφη και το αιώνιο ταξίδι που πολλοί θα ήθελα να ζήσουν. Η ξεχωριστή Ιθάκη που αξίζει κανείς να ανακαλύψει για πολλούς λόγους. Τις μυθικές παραλίες, την γαλήνη που αποπνέει αλλά και το ονειρικό τοπίο με τους γραφικούς οικισμούς βγαλμένα μέσα από τους μύθους που μαθαίναμε σαν παιδιά.

Η Ιθάκη -το 5ο σε μέγεθος από τα Ιόνια Νησιά με συνολική έκταση 92,7 km2, είναι ένα νησί αντιθέσεων, βραχώδες και ορεινό αλλά και διασπαρμένο με γόνιμες και καταπράσινες κοιλάδες.

Σαμοθράκη

Σαμοθράκη πιο πράσινο νησί κι από βουνό
Το καταπράσινο νησί της Σαμοθράκης, με τα τρεχούμενα νερά του, τους καταρράκτες και το όρος Σάος, με υψόμετρο 1.611 μέτρα σας υποδέχεται με μια μυστηριακή ατμόσφαιρα, που θα σας αγγίξει από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε στο λιμάνι της, την Καμαριώτισσα, και θα σας ακολουθήσει στην περιήγηση σας στο νησί.

Θάσος

Δεσπόζει στο Βόρειο Αιγαίο, αποτελεί ορεινό τόπο με ψηλότερη κορυφή της τοΥψάριο και ακτές σε όλη του την έκταση. Έχει τη φήμη του νησιού για οικογενειακές διακοπές, οι δραστηριότητες, όμως, δεν της λείπουν και περιλαμβάνουν το θαλάσσιο σκι, το ψάρεμα, την πεζοπορία και την ορειβασία, όπως και την παρατήρηση πουλιών.

Τμήμα της Θάσου έχει χαρακτηριστεί, μάλιστα, ως ιδιαίτερης αξίας για τα άγρια πουλιά και είναι από τις πρώτες πανελλαδικά περιοχές που έχουν μπει σε καθεστώς παρακολούθησης από εθελοντές οργανώσεων. Ανεξαρτήτως… πουλιών, πάντως, η Θάσος μπορεί να αποτελέσει υπέροχο τόπο διακοπών για πολλούς λόγους.

Αλόννησος

Ταξιδεύοντας από την άκρη της Εύβοιας προς τις Βόρειες Σποράδες, ξέρεις πως αυτή η γωνία του Αιγαίου δεν είναι σαν τις άλλες. Τα νερά παραδίνονται στο βαθύ γαλάζιο, οι γκρεμοί κι οι βράχοι είναι κατακλυσμένοι από πράσινο.

Αλόννησος μέσα στο πράσινο
Αυτός ο ιδιαίτερος ελληνικός συνδυασμός εξωτικού, θάλασσας και πευκόφυτου τοπίου. Κι ύστερα, γνωρίζεις πως στα νερά αυτά ζουν πλάσματα μαγικά, που λίγο από τύχη, περισσότερο από φιλότιμο όσων ζουν στην περιοχή, έχουν καταφέρει να μείνουν μακριά από την γάγγραινα του ανθρώπινου χεριού.

Παξοί

Παξοί νησί πράσινο και μπλε θάλασσας
Το τοπίο και η ζεστή του ατμόσφαιρα πολλές φορές έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και σειρές.
Ο επίγειος αυτός παράδεισος συνδυάζει τα πάντα. Το μπλέ της θάλασσας και το πράσινο της φύσης. Μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής και αν πάτε μια φορά, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αναζητήσετε να πάτε πολλές φορές ακόμα.

Προηγούμενο άρθροΠολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας – Εντυπωσιακές εικόνες από το κέντρο της πόλης
Επόμενο άρθροΔιασυλλογικοί Αγώνες Στίβου κ-18 και περισσότεροι από 500 αθλητές από 22 σωματεία της ΑΜΘ στην Ελευθερούπολη