Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφασίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Εργοανάπτυξη ΑΕ. Ο πρόεδρος της κ. Αρχέλαος Γρανάς σημείωσε ότι ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει στον προγραμματισμό της.

Αρχικά ανέφερε ότι “Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε δύο θέματα που άπτονται της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε. Ένα ήταν μια επερώτηση που έκανε περιφερειακός σύμβουλος αναφορικά με τα Λουτρά των Ελευθερών, όπου αναφερθήκαμε στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα και στο τι έγινε μέχρι τώρα.

Μάλιστα ο επενδυτής κ. Χαρακίδης, τον οποίο κάλεσα για να ενημερώσει το Σώμα ώστε να ξέρουμε που βρίσκεται το όλο θέμα και τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα μας ενημέρωσε όλους. Εκείνο που μας απασχόλησε ιδιαίτερα και μάλιστα ήρθαμε και σε αντιπαράθεση ήταν το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Αυτό ζητήθηκε για να μπορέσει η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ να πληρώσει αυτά που προβλέπονται στο καταστατικό της όλες οι εργασίες δηλαδή που πρέπει και μπορούν να γίνουν βάσει του καταστατικού.

Και βέβαια χρειάζεται ένα ποσό για να μπορέσει να τις πραγματοποιήσει αφού βέβαια έχει οργανωθεί έτσι η ΕΡΓΟΑΝΑΤΠΥΞΗ ώστε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια των προηγούμενων χρόνων που υπήρχαν και δεν γινόταν ούτε ισολογισμοί, ούτε φορολογικές δηλώσεις. Όλα έχουν επομένως τακτοποιηθεί και πλέον έχουμε την εταιρεία σε τέτοια βάση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα όπως άλλωστε γινόταν και παλιά”.

Ο ΑΕΡΑΣ

Εν συνεχεία ο κ. Γρανάς μίλησε για ένα έργο που μπορεί πράγματι να βοηθήσει την περιοχή μας. “Βέβαια υπήρχαν αντιρρήσεις από την αντιπολίτευση ότι έχουμε και άλλες αναπτυξιακές στην Περιφέρεια μας οι οποίες αφορούν σε διάφορα προγράμματα και δεν χρειάζεται να έχουμε άλλη μια που έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα και άλλα τινά. Όλα συζητήθηκαν και βέβαια υπερψηφίσθηκε αλλά οι αντιρρήσεις από κάποιους ήταν μη αναμενόμενες. Ίσως ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος να έχει τους ενδοιασμούς του αλλά τελικά δεν ψήφισε την πρότασή μας και αυτό με λυπεί ιδιαίτερα.

Αντί να βοηθήσουμε όλοι μια Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας η οποία έχει σχεδόν το 100% της κτίσης που ανήκει στην Περιφέρεια εμείς δεν την στηρίζουμε και δεν δίδουμε έναν αέρα ώστε να μπορέσει να είναι σε θέση να φέρει πράγματα στην περιοχή μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο“Πρόγραμμα 3η e-λικία: Πάμε εκπληκτικά καλά” δηλώνει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» Ανέστης Δημητριάδης
Επόμενο άρθρο“Τασούλα Καμπουρίδου και Νίκος Ρουδεμέτωφ, καβαλιώτες που άφησαν την σφραγίδα τους στον τόπο” δηλώνει ο δημοσιογράφος και ιστορικός Κώστας Παπακοσμάς