Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε, την Κυριακή του Θωμά η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σε όλους τους Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι Παγγαίου, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και εφημερίου επί τεσσαράκοντα και τέσσερα έτη, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Παπαδάκη και του Διακόνου π. Αθανασίου.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με θέμα “Μάρτυρες της Αναστάσεως”.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου και των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Ιερού Ναού με τη συμμέτοχή πιστών κατοίκων του χωρίου. Μετά το πέρας της λιτανείας εδόθη δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Στην ακολουθία προσήλθαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης μετά του Αντιδημάρχου Ελευθερών και Δημοτικών Συμβούλων,ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης, οι Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργος Καλαντζής και κ. Αιμίλιος Μαυρουδής και πλήθος κατοίκων του χωριού.

Προηγούμενο άρθροΕπισκέψεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου σε Παγγαίο και Νέστο
Επόμενο άρθροΠαναγιωτόπουλος, Λαζαρίδης, Χατζηκωνσταντίνου οι πρώτοι τρεις- Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου του nownews.gr