Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 η 111η επέτειος απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης από τους Οθωμανούς (17 Οκτωβρίου 1912).

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της ενορίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως, παρουσία όλων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, τον Βουλευτή Νομού Καβάλας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού Καβάλας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ελευθερούπολης κ. Λεωνίδα Χαραλαμπίδη, τον Διοικητή της Στρατιωτικής Μονάδας Ελευθερούπολης (MLRS) κ. Βασίλειο Σαρσαρίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλου και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Παγγαίου και τους Διευθυντάς των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής του Λυκείου Ελευθερούπολης κ. Γρηγόριος Αγγελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε με μεστό και εμπνευσμένο λόγο στο ιστορικό γεγονός της επετείου.

Στην Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία εκτός από το πλήθος κατοίκων της πόλεως έδωσαν το παρόν και αντιπροσωπείες από όλα τα Σχολεία της πόλεως με τις σημαίες των.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώον της πόλεως, όπου τελέστηκε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των πεσόντων και στη συνέχεια η κατάθεση των στεφάνων.

Προηγούμενο άρθροΘεόδωρος Χατζηχρήστος: Με όλα αυτά θα έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα
Επόμενο άρθροΗ απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας μετά τις αντιδράσεις στην τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης σε όλη την έκταση των εγκαταστάσεων του