Η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων αναμένεται να υδροδοτηθεί από τις πηγές Βοϊράνης. Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε πως η περιοχή τους θα υδροδοτηθεί από αρίστης ποιότητας νερό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «την Πέμπτη έγινε μια παρουσίαση της πρότασης που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση, αυτό που όλοι γνωρίζουμε το έργο που αφορά την υδροδότηση των οικισμών των δημοτικών διαμερισμάτων από τις πηγές Βοϊράνης. Δηλαδή από την ίδια πηγή που υδρεύεται η Καβάλα εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια κι επιτέλους έφτασε σε τέτοιο βαθμό ωριμότητας που αισιοδοξούμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης και χρηματοδότησης ώστε αυτό το μεγαλεπήβολο και πολύ σημαντικό έργο να ξεκινάει να γίνεται πράξη.

Στην παρουσίαση ήταν οι πρόεδροι των κοινοτήτων που αφορά άμεσα αυτό το έργο και εκπρόσωποι του Τύπου. Η παρουσίαση θα γίνει και στο δημοτικό συμβούλιο ώστε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να λάβουν γνώση για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο σημαντικό αυτό θέμα».

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ

Πρόσθεσε ότι «η ποιότητα του νερού από τις πηγές Βοϊράνης είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που τόσα χρόνια καταναλώνουμε από τις γεωτρήσεις. Η επιβάρυνση του εδάφους από τη συνεχή χρήση των αγροτικών εδαφών μας, σίγουρα επιβαρύνει με νιτρικά και άλλα στοιχεία που δεν είναι καλά για την υγεία μας. Είναι μία λύση που θα βελτιώσει και την ποιότητα του νερού κι επιπλέον δεν θα έχουμε προβλήματα με την επάρκεια που είχαμε αντιμετωπίσει κάποια χρόνια κι ευτυχώς τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχουμε.

Είναι μια λύση στο πρόβλημά μας και είναι σκανδαλώδες να περνάει από την περιοχή μας ο αγωγός με το καλό νερό κι εμείς να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε».

Προηγούμενο άρθροΔιαρκείς ελέγχους πραγματοποιεί η Διεύθυνση Υγείας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας
Επόμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας / Φωτογραφική Σύμπραξη Ελλάδας – Κύπρου – “Λευκωσία • Πράσινη Γραμμή 48 χρόνια”