Η ΔΕΥΑ Καβάλας, στη φάση εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών της, υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση της Πράξης «Προμήθεια ολιστικού συστήματος διαχείρισης δικτύου ύδρευσης». Συνολικός προϋπολογισμός 18.200.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Η πρόταση χρηματοδότησης κατατέθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, αφορά στον Άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και Προστασία Περιβάλλοντος-Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», και έχει τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση δικτύων ύδρευσης».. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη η επιχείρηση είναι σε φάση εκσυγχρονισμού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εκσυγχρονιζόμαστε και ολοκληρώνουμε τα ηλεκτρονικά συστήματα. Πλέον, μπορούμε να παρακολουθούμε όλη την υπηρεσία, ό,τι εγκατάσταση έχει η ΔΕΥΑΚ, ηλεκτρονικά. Επιπλέον, θα στηθούν 178 εγκαταστάσεις τοπικών σταθμών ελέγχων για να μπορούμε να μετράμε και το υπολειμματικό χλώριο και τη στάθμη των δεξαμενών, τις παροχές τους, τις πιέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και των οικισμών του δήμου Καβάλας. Επίσης, θα μπουν 44 χιλιάδες υδρόμετρα ηλεκτρονικά. Δηλαδή, όλα τα υδρόμετρα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στο δήμο Καβάλας θα είναι ηλεκτρονικά, που σημαίνει ότι θα έχουμε πλέον τον απόλυτο έλεγχο των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και των ενεργειακό έλεγχο σε ύδρευση και αποχέτευση. Γίνεται σύγχρονος ο δήμος μαζί με μια σύγχρονη ΔΕΥΑΚ».

ΠΡΩΤΟΙ

Πρόσθεσε ότι «η πρόσκληση τελειώνει 31 Δεκεμβρίου. Όποιος καταθέσει πρώτος πλήρη φάκελο θα μπορέσει να πάρει και τα χρήματα. Καταθέσαμε πρώτοι τα χαρτιά μας στην πλατφόρμα μαζί με τη ΔΕΥΑ Βόλου και μετά από 2-3 λεπτά κατέθεσε η Αλεξανδρούπολη, γι’ αυτό θεωρώ ότι θα πετύχουμε τη χρηματοδότηση.

Όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται για αν διευκολύνουμε τη δική μας δουλειά στη ΔΕΥΑΚ και τη ζωή των συμπολιτών μας. Εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις πετυχαίνουμε και οικονομία κόστους. Όταν ολοκληρωθεί το έργο και οικονομία θα γίνει και μείωση στις διαρροές, καθώς με αυτό το σύστημα θα τις εντοπίζουμε πιο γρήγορα και θα παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Ήδη με το προηγούμενο πρόγραμμα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τις διαρροές, το ίδιο θα συμβεί σε όλες τις αντλίες του Δήμου. Είπαμε, «σύγχρονος Δήμος, σύγχρονη ΔΕΥΑΚ».

Προηγούμενο άρθροΑύξηση λόγω των ημερών παρουσιάζει η κίνηση στα ταξί, αλλά προβληματίζει το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης
Επόμενο άρθροΧαρδαλιάς: Επισκέψεις σε μονάδες και φυλάκια των ΕΔ σε Σαμοθράκη, Λέσβο και Λήμνο